Vastuullisesti hyvää -podcast

Jakso 1: Onko vastuullista suklaata olemassakaan?

Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan rakastetusta mielihyvätuotteesta suklaasta ja sen tuotannossa käytetyistä raaka-aineista. Aloitamme kaakaosta, joka on suklaan keskeinen ainesosa ja jatkamme laajasti kiisteltyyn raaka-aineeseen, nimittäin palmuöljyyn.

Kuuntele podcast täältä 

Jakso 2: Voidaanko ruokahävikki hävittää

Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastin toisessa jaksossa puhutaan hävikistä ja elintarviketeollisuuden sekä päivittäistavarakaupan vastuusta sen vähentämiseksi. Roskiin heitetty ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä, kun mietitään ruoan tuottamista, kuljettamista, varastoimista ja vielä sen valmistamista: energiaa kuluu ja päästöjä syntyy. Esitämmekin kysymyksen: voidaanko ruokahävikki hävittää?

Kuuntele podcast täältä