Vastuullisesti hyvää -podcast

Jakso 4: Onko kasvipohjaisuus oikotie onneen?

Lihansyönnin vähentäminen ja kasvisruokavalioon siirtyminen voisi vähentää ruokavaliomme ilmastovaikutusta jopa kolmanneksella. Kuitenkin myös kasvipohjaisissa tuotteissa on eroja, eikä ilmastovaikutusten laskeminen ole aina yksinkertaista. Vastuullisesti hyvää -podcastin neljännessä jaksossa kysytäänkin, onko kasvipohjaisuus oikotie onneen? Entä miten kuluttajalle kannattaisi kertoa tuotteiden ilmastovaikutuksesta?

Kuuntele podcast täältä

Jakso 3: Onko muovittomuus mahdottomuus?

Muovikeskustelu käy maailmassa kuumana. EU:n muovidirektiivin on määrä astua voimaan kesän 2021 aikana, ja muovi oli myös tapetilla Orklan Sustainable Life Barometer -kuluttajatutkimuksen tuloksissa. Tutkimuksen mukaan muovi on yksi suomalaisten suurimmista huolenaiheista, kun puhutaan vastuullisuudesta. Jopa 76 % suomalaisista kertoi olevansa huolissaan muovipakkausten ympäristövaikutuksista, mikä oli koko Pohjoismaiden korkein lukema.

Tässä Vastuullisesti hyvää jaksossa pohdimmekin sitä, onko muovittomuus mahdottomuus. Pelastuisiko maailma, jos muovia ei käytettäisi?

Kuuntele podcast täältä

Jakso 2: Voidaanko ruokahävikki hävittää

Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastin toisessa jaksossa puhutaan hävikistä ja elintarviketeollisuuden sekä päivittäistavarakaupan vastuusta sen vähentämiseksi. Roskiin heitetty ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä, kun mietitään ruoan tuottamista, kuljettamista, varastoimista ja vielä sen valmistamista: energiaa kuluu ja päästöjä syntyy. Esitämmekin kysymyksen: voidaanko ruokahävikki hävittää?

Kuuntele podcast täältä

Jakso 1: Onko vastuullista suklaata olemassakaan?

Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan rakastetusta mielihyvätuotteesta suklaasta ja sen tuotannossa käytetyistä raaka-aineista. Aloitamme kaakaosta, joka on suklaan keskeinen ainesosa ja jatkamme laajasti kiisteltyyn raaka-aineeseen, nimittäin palmuöljyyn.

Kuuntele podcast täältä