Nordens ledande producent av dagligvaror

Orkla i ett nötskal

Orkla är ett av Nordens största företag inom dagligvaruhandeln med en omsättning på närmare 5 miljarder euro och en total personalstyrka på över 21 000 personer i Norden, Baltikum, Mellaneuropa och Indien.

Hållbarhet är en central del av Orklas verksamhet. Inom ramen för detta arbete utvecklar vi hälsosammare livsmedel, minskar på matsvinnet och lanserar produkter som representerar goda, dagliga miljöval.

I Finland är Orkla verksamt genom fem olika bolag. Tillsammans representerar vi ca 70 varumärken till både vardag och fest.

Orkla Suomi är en funktionell helhet som består av Finlands två ledande livsmedelsföretag: Orkla Confectionery & Snacks Finland och Orkla Foods Finland samt foodservice bolaget  Seagood FortDeli. Våra produktionsanläggningar finns i Vaajakoski (konfektyr) och i Haraldsby på Åland (snacks). Förutom egenproducerade produkter, marknadsför vi även bland annat ketchup, salladssåser, majonnäs, safter, fisk, nötter, mysli, kex, puddingar samt pizza och andra frysta produkter.

Orkla Care Finland utvecklar produkter för personligt välmående, hälso- och sårvårdsprodukter, rengöringsmedel för hushåll samt underkläder och kläder av hög kvalitet för kvinnor, män och barn. Orkla Care Finland bildades då Orkla Care Oy och Pierre Robert Oy sammanfördes.

Condite är en av Finlands ledande importörer och grossistföretag inom råvaror för bageri- och livsmedelssektorn. Vårt kryddsortiment täcker allt från peppar till dessert ingredienser. Condite betjänar kunder av alla storlekar, allt från caféer till storindustri.

Kotipizza Group består av olika enheter som förenas av ett solitt kunnande om fast casual -restaurangvärlden. Till koncernen hör Kotipizza, Nordens största pizzakedja och ett av Finlands mest kända restaurangvarumärken, logistik- och inköpsbolaget Helsinki Foodstock, samt artesanburgarkedjan The Social Burgerjoint. Kotipizzas mission är att vara på de godas sida.

NutraQ är ett internationell bolag inom hälso- och skönhetsindustrin. NutraQ utvecklar, producerar och distribuerar på ett hållbart sätt ett brett sortiment av produkter av hög kvalitet direkt till konsumenten genom prenumerationsbaserad affärsmodell.