Orkla-produkter6904-aspect-ratio-16-9

Haluamme pienentää pakkaustemme ilmastojälkeä

Pakkaukset ovat tärkeä osa tuotteitamme. Hyvä pakkaus suojaa ja pidentää tuotteiden käyttöikää ja vähentää ruokahävikkiä, mutta samalla pakkauksella on vaikutuksia ympäristöön ja ilmastoon. Siksi pyrimme minimoimaan pakkaustemme ympäristö- ja ilmastojalanjäljen. Kehitämme ympäristön kannalta parempia pakkauksia ja olemme mukana edistämässä kiertotaloutta sekä omissa toiminnoissamme että yhteistyökumppaneiden kanssa.

Orklalla on tehty viime vuosina merkittäviä innovaatioita ja uudistuksia pakkausten ilmastojäljen pienentämiseksi. Alla muutamia esimerkkejä brändeiltämme.

 

 

Lumme-pesuaine hiilineutraalissa kartonkipakkauksessa

Ympäristötietoiset pakkaukset ovat osa ympäristötyötämme, ja pyrimme jatkuvasti vähentämään muovin käyttöä. Lumme-pyykinpesunesteet ja -huuhteluaineet löytyvät nyt innovatiivisesta kartonkipakkauksesta, joka on CarbonNeutral®-sertifioitu eli hiilineutraali. Voit lukea lisää pakkauksesta täältä.

Sana-sol Monivitamiini

Sana-sol siirtyi kierrätysmuovia sisältäviin pakkauksiin

Sana-sol -ravintolisät on pakattu neliönmalliseen pakkaukseen, joka on suunniteltu ympäristö huomioiden. Innovatiiviset pakkaukset vievät vähemmän tilaa kuljetuksissa, ja itse purkki on valmistettu 48 % rPET-kierrätysmuovista. Purkin kansi ja etiketti ovat biopohjaista muovia. Lue lisää Sana-solin pakkausuudistuksesta täältä.

Kierrätysmuovilla 75 % pienempi ilmastovaikutus

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipulloista löytyy vihreä merkki, joka kertoo pullojen materiaalin olevan 100 % kierrätysmuovia. Kierrätysmuovin käytöllä pienennämme pullojen valmistuksesta syntyvää ilmastojälkeä 75 %. Kiertotaloutta edistetään Orklalla myös pullojen pantillisuudella. Lue lisää.

Black Horsen pakkauksissa FSC-sertifioitua kartonkia

Tekstiilipakkauksissamme on vähennetty muovia reippaasti viime vuosina. 95 % Black Horsen pakkauksista valmistetaan nykyään FSC-sertifioidusta kartongista. Sertifiointi varmistaa sen, että tuotteen taustalla ovat vastuullisesti hoidetut metsät. Myös Pierre Robertin alusvaatepakkaukset ovat vaihtuneet muovista kartonkiin.