Satavuotias Panda suojelee Suomen soita yhdessä Hiilipörssin kanssa ─ Vaajakoskella pussitetaan nyt hävikkiherkutkin

Satavuotisjuhliaan viettävä Panda on aloittanut yhteistyön Hiilipörssin kanssa, ja kumppanukset ennallistavat yhdessä Suomen soita. Panda on tuonut kauppoihin juhlavuoden tuotesarjan, jonka tuotosta lahjoitetaan osa suoraan Hiilipörssille. Makeistehtaalla tuotanto pyörii poikkeusoloista huolimatta, ja nyt Vaajakoskella pussitetaan myös aiemmin hävikiksi menneet yksittäiset makeiset.

Panda täyttää sata vuotta ja juhlii koko Suomen kanssa tekemällä hyvää. Juhlavuoden kunniaksi Panda aloitti yhteistyön Suomen Luonnonsuojeluliiton hallinnoiman soiden ennallistamispalvelun Hiilipörssin kanssa.

“Suomi on myös yksi maailman soisimmista maista, ja soilla on valtava merkitys hiilinieluina. Suot ovat myös monien uhanalaisten eläinten ja kasvien koti. Lahjoittamamme rahat ohjataan soiden ennallistamiseen, eli ojitettuja soita palautetaan kohti luonnontilaa. Haluamme toimia ilmaston hyväksi kotimaassa, ja tämä kumppanuus on meille valtavan tärkeä”, kertoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Pandan juhlavuoden tuotesarjan jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 5 senttiä suoraan Hiilipörssille. Soiden ennallistamisesta on hyötyä sekä lajien monimuotoisuudelle että vesistöille ja ilmastolle.

“Esimerkiksi noin kuudella ennallistetulla suohehtaarilla on mahdollista säilyttää hiiltä suossa sama määrä kuin yksi keskivertosuomalainen päästää ilmakehään vuodessa”, valaisee Hiilipörssin koordinaattori Heikki Susiluoma.

Vaajakoskella tehdään makeisia poikkeusoloista huolimatta

Pandan makeistehdas on toiminut koko satavuotisen historiansa ajan Jyväskylän Vaajakoskella, ja herkkuja on valmistettu normaaliin tapaan myös koronakriisin aikana.

“Meillä on onneksi koko henkilöstö pysynyt terveenä ja olemme pitäneet toisistamme ja turvallisuudesta hyvää huolta. Samalla olemme aloittaneet juhlavuoden tuotteiden valmistamisen ja hävikkimakeisten pussittamisen. Makeishävikin vähentäminen entisestään on koko henkilöstölle suuri ylpeyden aihe”, Salminen kertoo.

Pandalla syntyy vähän hävikkiä, mutta laadunvarmistus on poiminut syrjään makeisia niiden poikkeavan koon, muodon tai värin takia. Nyt näistä makeisista on koottu Hukkapussi, joka sisältää erilaisia lakuja ja rakeita. Hukkapussi on osa juhlavuoden tuotesarjaa, ja siten jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 5 senttiä Suomen soiden hyväksi.

“Yhteistyö Hiilipörssin kanssa on arvokas lisä työlle, jota teemme jatkuvasti hävikin pienentämisessä, pakkausten keventämisessä ja raaka-aineiden valinnassa. Meillä tehdään jatkossakin herkkuja, joita voi nauttia hyvällä omalla tunnolla”, Salminen summaa.

Satavuotias Panda juhlii tekemällä hyvää

Hukkapussin lisäksi Pandan juhlavuoden tuotesarjaan kuuluu premium-lakritseja kauniissa kartonkisessa lahjapakkauksessa sekä Juhlasuklaata, joka on muiden Pandan suklaalevyjen tapaan palmuöljytöntä. Syksyllä kauppoihin saapuu vielä uusi versio Hukkapussista.

“Sadan vuoden aikana Vaajakoskella on kehitetty iso liuta rakastettuja makeisia. Halusimme juhlavuoden tuotesarjan olevan myös kunnianosoitus Pandan pitkille perinteille, etenkin lakritsin ja suklaan valmistuksessa. Pakkauksissa näkyvä hahmo on modernisoitu versio aivan alkuperäisestä Panda-tunnuksesta”, kertoo Pandan markkinointipäällikkö Anna Willberg.

Juhlavuotta vietetään soiden suojelun lisäksi myös muun hyvän tekemisen merkeissä.

“Hiilipörssi-kumppanuuden ja juhlatuotteiden lisäksi iloa on jaossa muutenkin. Esimerkiksi juuri avatun Yllätä hyvällä -sivumme kautta voi lähettää veloituksetta herkkutervehdyksen ystävälle. Lahjoitamme ja lähetämme satoja suklaalevyä pitkin Suomea”, Willberg kertoo.

Lisätietoja:

panda.fi
hiiliporssi.fi