Sana-sol siirtyy uusiin kierrätysmuovia sisältäviin pakkauksiin

Sana-sol on tukenut suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä jo vuodesta 1933. Tuttu ravintolisäbrändi on jatkossa myös entistä vastuullisempi valinta, kun kaikki Sana-sol -tabletit siirtyvät kierrätettäviin ja kierrätysmuovia sisältäviin pakkauksiin.

Sana-sol -ravintolisät löytyvät jatkossa uudenlaisesta neliönmallisesta pakkauksesta, joka on suunniteltu ympäristö huomioiden. Innovatiiviset pakkaukset vievät vähemmän tilaa kuljetuksissa, ja itse purkki on valmistettu 48 % rPET-kierrätysmuovista. Purkin kansi ja etiketti ovat biopohjaista muovia. Sana-sol myy vuodessa yli 700 000 ravintolisäpakkausta, joten ympäristön kannalta asialla on merkitystä.

Pakkausuudistus koskee lähes 20 Sana-sol -tuotetta, ja kierrätysmuovia sisältävät purkit alkavat näkyä päivittäistavarakauppojen ja apteekkien hyllyillä kevään aikana. Myös muut Orkla Caren ravintolisäbrändit ovat tehneet viime aikoina vastuullisia pakkausuudistuksia.

”Ladyvita on jo siirtynyt samoihin ympäristöystävällisempiin pakkauksiin, ja Sana-solin uusi Vitabons-sarja lanseerattiin suoraan upeisiin läpinäkyviin, 100 % kierrätysmuovisiin purkkeihin. Myös Möllerin omega-3-sarjan ja Kalanmaksaöljykapselin purkit on valmistettu 98 % kierrätysmuovista”, kertoo Orkla Care Finlandin markkinointijohtaja Marita Hanhineva.

Orklalla panostetaan kiertotalouteen

Sana-solin pakkausuudistus on osa Orklan vastuullisuusstrategiaa, missä pakkausten kierrätettävyys ja kierrätysmateriaalien käyttö ovat avainasemassa. Tavoitteena on, että 75 % Orklan kaikista pakkauksista ja 50 % muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia vuonna 2025.

”Uudet pakkaukset ovat hieno esimerkki siitä, miten kunnianhimoisesti Orklalla suhtaudutaan kiertotalouteen. Ympäristöystävällisempien ravintolisäpakkausten suunnittelu aloitettiin Tanskan Ishøjn tehtaalla jo 2018. Projekti on ollut mittava ja työllistänyt kaikkia pohjoismaisia Orkla-yrityksiä. Pakkausuudistus koskee Orklalla yhteensä yli 20 ravintolisäbrändiä”, Hanhineva kertoo.

Muovin ympäristövaikutukset huolettavat suomalaisia

Orklan Sustainable Life -tutkimuksen mukaan myös kuluttajat toivovat yrityksiltä vastuullisempia pakkauksia. 76 % suomalaisista kertoi olevansa huolissaan muovipakkausten ympäristövaikutuksista, lukema oli Pohjoismaista kaikista korkein. Lisäksi 63 % suomalaisista kertoi ostavansa mieluummin kierrätysmuovista valmistettuja pakkauksia ja 72 % piti pakkausten kierrätettävyyttä tärkeänä.

”Pakkausuudistuksen taustalla on huoli kertakäyttöisen muovin aiheuttamista ongelmista ympäristölle. Isona pohjoismaisena toimijana haluamme omalta osaltamme helpottaa ilmastoystävällistä kuluttamista ja vastuullisempia valintoja. Orkla Caren tuotteet ja pakkaukset suunnitellaan aina ympäristö huomioiden, ja tämä koskee kaikkia tuotekategorioitamme – niin kodinpuhdistus-, hygienia- kuin terveystuotteita”, Hanhineva kertoo.