Pierre Robert Groupille palkinto tekstiilialan yhteiskuntavastuusta

Myös Suomessa toimiva Pierre Robert Group on saanut Norjan ruokakauppatoimittajienyhdistys (The Norwegian association of grocery suppliers, DLF) yritysten yhteiskuntavastuu 2018 -palkinnon. Perusteluissaan valitsijaraati korosti Pierre Robert Groupin vahvaa sitoutumista, rutiineja, läpinäkyvyyttä ja laaja-alaista lähestymistapaa yrityksen yhteiskuntavastuuseen. Suomessa Pierre Robert Groupin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Black Horse, Finnwear, Norlyn ja Pierre Robert.

07.11.2018

Pierre Robert Groupin (PRG) vastuullisuus- ja laatupäällikkö Margrethe Vikanes kommentoi palkintoa seuraavasti.

“Tämä on kunnia. Olemme systemaattisesti työskennelleet vastuullisuuden eteen yli 10 vuoden ajan. On meidän vastuullamme vaikuttaa muutokseen vaatealalla, ja olemme erittäin otettuja siitä, että työmme vastuullisuuden puolesta saa kiitosta.”

Pierre Robert Groupin vastuullisuusmatka alkoi, kun yritys liittyi Eettisen Kaupankäynnin Aloitteeseen (Ethical Trade Initiative) vuonna 2005.

“Jo silloin vaateala oli surullisen kuuluisa ympäristöön, eläinten hyvinvointiin ja työntekijöiden oikeuksiin liittyvistä riskeistä. Emme halunneet myötävaikuttaa ongelmaan, vaan olla osa ratkaisua. Meidän mielestämme on mahdollista valmistaa suuriakin määriä vaatteita eettisesti. Aloitimme systemaattisesti parantamaan tuotantoketjuamme, ja olemme jo siirtyneet vastuullisesta hankinnasta aktiivisempaan rooliin ja pyrimme jatkuvasti eteenpäin. ”, Margrethe kertoo. Eettisen Kaupankäynnin Aloite nimesi Margarethen ”vuoden vastuullisuus tekijäksi” aiemmin tänä vuonna.

Ihmisten, eläinten ja ympäristön kunnioittaminen vastuullisuusstrategian peruspilareita

PRG asettaa tiukkoja ehtoja toimittajasopimuksiin koskien työoloja, kuten ihmisten terveyttä ja turvallisuutta, työtunteja ja ylityökorvauksia. Ehtojen noudattamista seurataan säännöllisillä toimittajavierailuilla ja auditoinnilla.

“Keskitymme luomaan ja ylläpitämään pitkäaikaisia suhteita tavarantoimittajiimme, ja olemme työskennelleet monien yhteistyökumppaneidemme kanssa jo yli 20 vuotta. Kun etsimme uusia tavarantoimittajia, käytämme paljon aikaa ja resursseja laadun valvontaan, ja yksi tärkeimmistä vaatimuksista on kestävä tuotantoketju. Avoimet tavarantoimittajalistat ovat meille tärkeitä, jotta voimme varmistaa läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden.

Pierre Robert oli yksi ensimmäisistä villan tuottajista Norjassa, joka kielsi mulesing-villan käytön. Vuodesta 2011 lähtien, PRG on käyttänyt vain mulesing-vapaata villaa, ja on asettanut lisävaatimuksia eläinten kuljetukseen, turvallisuuteen ja yleiseen hyvinvointiin liittyen.

”Yritämme myös minimoida  ympäristövaikutustamme, pienentämällä hiilijalanjälkeämme,” sanoo Vikanes.

”Meillä on tarkat ohjeet kemikaalien käsittelystä ja teemme yhteistyötä vain tavarantoimittajien kanssa, jotka ovat järjestäneet muun muassa veden puhdistuksen ja jätteenkäsittelyn systemaattisesti.”

Sertifioinnit ja merkkinnät laadun ja vastuullisuuden takeena

Monet Pierre Robertin villavaatteista on varusteltu Joutsenmerkillä, ja kaksi kolmasosaa puuvilla-alusvaatteistamme valmistetaan GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Vuoteen 2025 mennessä kaikkien käyttämiemme materiaalien tulee olla ekologisia, esimerkiksi GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, Joutsenmerkittyä villaa, Tenceliä® tai kierrätetyistä kuiduista tehtyä materiaalia.

Pakkauksissa priorisoimme FSC-sertifioitua ja kierrätettyä pahvia, ja Pierre Robert työskentelee projektin parissa, jonka tavoitteena on pienentää pakkausten kokoa ja poistaa muovia pakkauksistamme niin paljon kuin mahdollista. Tämä ei koske vain kuluttajapakkauksia, vaan myös sisäisesti käytettyjä pakkausmateriaaleja, kuten kuljetuksissa tehtailta.

”Meillä on nollatoleranssi ”viherpesun” suhteen”. Kun me kommunikoimme jotakin, sen täytyy olla täysin varmistettavissa ja seisomme sen takana 100%. Tämä pätee läpi koko yhtiömme. Olemme työskennelleet pitkäjänteisesti ja systemaattisesti voidaksemme tarjota kuluttajille kestävän valinnan heidän jokapäiväisiin tarpeisiinsa.”

Pierre Robert Group kuuluu norjalaiseen Orkla-konserniin. Suomessa yritys edustaa laadukkaita ja kestäviä tekstiilibrändejä kuten Pierre Robert, Norlyn, Black Horse ja Finnwear.

Lisätietoja antaa:

Mika Kaarto, Toimitusjohtaja, Pierre Robert Oy

Yhteydet

Mika Kaarto

CEO

mika.kaarto@orkla.fi