Paavo Nurmi Games ja Orkla Care auttavat kotitalouksia Turun seudulla

Toukokuun aikana Paavo Nurmi Games ja Orkla Care lahjoittavat 1000 terveyskassia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniayksiköiden ruoka-apuun. Seurakuntayhtymän ruoka-avussa jaettavat tuotekassit kokoavat suomalaiset huippuyleisurheilijat.

20.05.2021

Orkla Care mukana Liikuttava lahja -tempauksessa

Mukana kasseja kokoamassa ovat muun muassa aitajuoksija Oskari Mörö, moukarinheittäjä Silja Kosonen, pituushyppääjä Taika Koilahti, kilpakävelijä Jarkko Kinnunen sekä seiväshyppääjä Tommi Holttinen.

“Halusimme ehdottomasti olla mukana Liikuttava lahja -toiminnassa myös tänä vuonna, kun koronapandemia on vaikuttanut monen ihmisen ja perheen toimeentuloon. Liikuttava lahja on meille tärkeä tapa auttaa ihmisiä konkreettisesti heidän arjessaan. On myös hienoa, että saimme yleisurheiluhuiput kokoamaan lahjoittamiamme terveyskasseja. Mukana on monta urheilijaa, joiden matkassa olemme kulkeneet sponsorina useita vuosia”, kertoo Orkla Care Finlandin markkinointijohtaja Marita Hanhineva.

Orkla Caren tuotteet ovat vahvasti läsnä suomalaisten arjessa

Orkla Caren lahjoittamat terveyskassit sisältävät muun muassa vitamiineja, ihonhoitotuotteita ja kodinpuhdistusaineita.

“Orkla Caren tuotteet ovat vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, niin kodin siivouksessa, henkilökohtaisessa hygieniassa kuin terveystuotteissa. Pyykinpesuaineiden, ihonhoitotuotteiden ja vitamiinien hankkiminen voi olla iso taloudellinen panostus, mihin kaikissa elämäntilanteissa ei ole mahdollisuutta. Siksi haluamme tukea näillä tärkeillä arjen tuotteilla vähävaraisia perheitä ja kotitalouksia”, Hanhineva kertoo.

Orkla Carella on vahva arvopohja, jossa korostuu yhteiskunnasta välittäminen ja ihmisten hyvinvointi. Ennen koronapandemiaa Orkla Care järjesti Paavo Nurmi Games -kisaviikolla maksuttoman lasten ja nuorten liikuntatapahtuman, Paavon Sporttipäivän.

“Liikunta ja urheilu ovat tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia, ja olemme halunneet tukea erityisesti lasten ja nuorten liikkumiseen liittyviä hankkeita. Paavo Nurmi Gamesin kaltaisen luotettavan ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin kanssa olemme pystyneet auttamaan tuhansia suomalaisia nuoria ja perheitä eri taustoista ja elämäntilanteista riippumatta”, Hanhineva kertoo.

Liikuttava lahja on osa ympärivuotista Paavo Nurmi Charity -hyväntekeväisyystyötä

Liikuttava Lahja ja Charity-ohjelma ovat osa ympärivuotista Paavo Nurmi Festivaalia, jonka tavoitteena on innostaa ja liikuttaa ihmisiä eri taustoista ja elämäntilanteista riippumatta.

Liikuttava lahja -hyväntekeväisyystyö sai alkuunsa syksyllä 2019, kun Paavo Nurmi Games, Kalevan kisat 2020 ja Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä keräsivät yhdessä varoja tukea tarvitsevien perheiden lasten liikuntaan ja urheiluharrastuksiin. Loppuvuoden 2019 keräys tuotti yli 22.000 euroa, mikä mahdollisti tuen jopa 100 perheen liikuntaharrastuksiin. Orkla Care on toiminut myös Paavo Nurmi Festivaalin pääyhteistyökumppanina vuodesta 2016.

Vuoden 2021 Liikuttava Lahja huipentuu Turun Tuomiokirkossa järjestettävään hyväntekeväisyyskonserttiin 9. joulukuuta.