Orkla sitoutuu EU:n vastuullisen ruoantuotannon ja kulutuksen tavoitteisiin

Orkla on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka sitoutuu EU:n elintarvikealan vastuullisuustavoitteisiin.

20.07.2021

Juuri julkaistuilla “EU Code of Conduct on Responsible Food Business and Marketing Practices” Euroopan Unioni haluaa asettaa selkeät tavoitteet siihen, miten elintarvikeala voi edesauttaa kestävää kehitystä. Eurooppalaisia elintarvikealan yrityksiä kannustetaan tukemaan aloitetta ja sitoutumaan asetettuihin tavoitteisiin.

Orkla on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka allekirjoitti EU Code of Conduct -tavoitteet virallisena julkaisupäivänä 5. heinäkuuta 2021.

“Haluamme ottaa johtavan roolin vastuullisuuden edistämisessä ja tulemme tekemään kaikkemme tukeaksemme elintarvikealan vastuullisuuskehitystä. Olemme jo asettaneet itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet, ja EU Code of Conductiin sitoutuminen vahvistaa työtämme entisestään”, sanoo Orklan konsernijohtaja Jaan Ivar Semlitsch.

EU Code of Conduct koostuu kahdeksasta päätavoitteesta: terveellisen, tasapainoisen ja vastuullisen ruokavalion edistäminen, ruokahävikin vähentäminen ja estäminen, ilmastoneutraali ruokaketju vuoteen 2050 mennessä, kiertotalouteen perustuva materiaalitehokkuus, vastuullinen ja kestävä taloudellinen kasvu ja työllistäminen, vastuullinen arvontuotanto kautta elintarvikeketjun, vastuulliset raaka-ainehankinnat sekä ihmisoikeuksien huomioiminen liiketoiminnassa.

“Orkla on asettanut jokaiselle tavoitteelle omat sitoumuksensa ja vahvistaa näillä omia, vuodelle 2025 jo asetettuja tavoitteitamme”, Semlitsch jatkaa.

 

Yhteydet

Nina Olin

CCO/Orkla Corporate Communications Finland

nina.olin@orkla.fi