DSC_0275markus_pieni-aspect-ratio-16-9

Markus Tuomivaara

Millainen tausta sinulla on?
Minulla on laaja kokemus eri kulutustavarayrityksistä, kuten L’Oréalilta ja Fiskars-konsernista. Olen työskennellyt monien maailmanluokan brändien parissa – kuten Fiskarsin ja Iittalan – sekä jakeluportaaseen kohdistuvassa markkinoinnissa että tuotemerkkien markkinoinnissa niin tuotehallinnassa kuin tuoteryhmän hallinnassa.

Mikä on roolisi Orklalla?
Panda on yksi Orklan suurimmista vientibrändeistä, ja Orkla Confectionery & Snacks Finlandin export brand managerina vastaan Panda-lakritsin markkinoinnista ja valikoimasta. Hallitsen Pandan vientivalikoiman koko elinkaarta ja kehitän shopper-markkinointiin ja kuluttajamarkkinointiin konsepteja ja työkaluja, jotka auttavat meitä maksimoimaan näkyvyytemme ja myyntimme. Koordinoin myös Pandan yritysten välistä toimintaa Pohjoismaissa ja Baltian maissa sijaitsevien sisaryritystemme kanssa.

Mikä meillä työskentelyssä on mielestäsi parasta?
Ensiluokkaisten (ja rehellisesti sanottuna herkullisten) brändien lisäksi uskon, että ihmiset ovat yksi Orklan tärkeimmistä voimavaroista. Saan joka päivä energiaa siitä, että voin työskennellä niin mahtavien kollegoiden kanssa. Orkla on myös sitoutunut kehittämään työntekijöitään antamalla käyttöömme työkalut, joiden avulla voimme parantaa osaamistamme, mikä on mielestäni todella motivoivaa.

Mikä erottaa Orklan muista yrityksistä, etenkin muista FMCG-yrityksistä?
Orkla on määrätietoisesti sitoutunut kehittämään työntekijöidensä ammattitaitoa, mistä olen ylpeä. Koen myös, että organisaatiomme antaa työntekijöille mahdollisuuden kehittää omia vastuualueitaan ja pyytää halutessaan uusia haasteita. Näiden kahden elementin yhdistelmä motivoi ihmisiä tekemään parhaansa joka päivä ja parantamaan toimintatapojamme tavalla, joka johtaa menestykseen niin yksilön kuin yrityksenkin tasolla.

Mikä on suosikkituotteesi?
Panda Natural -lakritsi, luonnollisesti. Yksinkertainen resepti, puhtaat raaka-aineet ja herkullinen maku ovat voittamaton yhdistelmä. Ehdoton suosikkini on kauralakritsi, jossa yhdistyy intensiivinen lakritsin maku ja hieman karkeampi rakenne, joka tuntuu mukavasti hampaissa.

 

"Orkla on myös sitoutunut kehittämään työntekijöitään antamalla käyttöömme työkalut, joiden avulla voimme parantaa osaamistamme, mikä on mielestäni todella motivoivaa."