Bio-Oil

Bio-Oil_FI_Skincare_Oil_bottle_photo_125ml_RGB

Bio-Oil ihonhoitoöljy

Bio-Oil Erikoisihonhoitoöljy on monikäyttöinen ihoöljy, joka auttaa häivyttämään ja vaalentamaan näkyviä arpia, raskausarpia ja ihosävyn epätasaisuuksia. Lisäksi tuote sopii kuivan ja ikääntyvän ihon päivittäiseen hoitoon. Bio-Oil Erikoisihonhoitoöljy on yhdistelmä ihoystävällisiä vitamiineja ja laadukkaita kasviöljyjä, ja näiden tehoaineiden ansiosta tuotteista on nopeasti tullut suosittuja ympäri maailmaa.

Bio-Oil_Natural_60ml

Bio-Oil luonnollinen ihonhoitoöljy

  • 100% luonnolliset ainesosat
  • Ilman eläinperäisiä ainesosia
  • Hajusteeton
  • 25 ml ja 60 ml pakkauksissa

Bio-Oil Luonnollinen ihonhoitoöljy on erikoisihonhoitotuote arpiin ja raskausarpiin. Auttaa vähentämään sekä uusien että olemassa olevien arpien näkymistä. Auttaa vähentämään raskausarpien muodostumista raskauden, murrosiän ja nopean painonvaihtelun aikana sekä vähentää olemassa olevien raskausarpien näkymistä ihotyypistä riippumatta. Auttaa tekemään ikääntyvästä ihosta joustavamman ja tasaisemman sekä säilyttämään ihon kosteuden sekä kasvoilla että vartalossa. Sisältää 100% luonnollisia ainesosia.

medium_Bio-Oil100mlGeeli-aspect-ratio-4-3

Bio-oil geeli kuivalle iholle 100 ml

Bio-Oil Geeli kuivalle iholle on uusi ihana tapa hoitaa kuivaa ihoa. Pitkän tuotekehityksen tuloksena luotu geeli on öljypohjainen, sisältäen vain 3 % vettä. Öljypohjaisen koostumuksen on kliinisesti todistettu parantavan merkittävästi kuivaa ihoa.

Öljy jää ihon pinnalle muodostaen suojaavan kalvon, jolloin kosteus pysyy hyvin ihon sisällä. Sisältää humektantteja eli kosteuttavia ainesosia, jotka imeytyvät ihoon ja pysyvät siellä em. öljykalvon ansiosta.

Bio-Oil Geeli kuivalle iholle sopii koko kehon kosteutukseen. Levitetään pyörivin liikkein, kunnes voide on lähes kokonaan imeytynyt. Tuote on riittoisa ja pienempikin määrä tuotetta riittää levittymään isolle alueelle. Suurin osa tuotteen ainesosista on kasviperäisiä.

  • Saatavilla vain apteekeista

Näin käytät Bio-Oilia

Levitä ja hiero öljyä iholle kahdesti päivässä pyörivin liikkein kunnes öljy on imeytynyt.

Raskauden aikana levitä iholle kahdesti päivässä ensimmäisestä kolmanneksesta syntymään saakka.

Bio-oilin-kaytto-aspect-ratio-4-3

Bio-Oil hoitaa ihoa

  • Bio-Oil tekee arvista, raskaus- ja venymäarvista sekä ihosävyn epätasaisuuksista vähemmän näkyviä.
  • Bio-Oil auttaa ennaltaehkäisemään raskausarpien syntymistä. Pitämällä iho kosteutettuna ja joustavana, ihon sidekudos ei venyessään repeä yhtä helposti.
  • Bio-Oilin koostumus auttaa maksimoimaan ihon elastisuutta
  • Toisin kuin monet muut öljypohjaiset ihonhoitotuotteet, Bio-Oil ei jätä rasvaista tai tahmaista tuntua.
  • PurCellin -öljyn ansiosta Bio-Oil on helposti levittyvä ja imeytyv

Bio-Oil ihonhoitoöljyjen ainesosat, käyttö ja vaikutus

Karkkipäivä-blogin Sanni Jama tutustui Bio-Oil ihonhoitoöljyihin ja kirjoitti kattavasti
mm. Bio-Oil ihonhoitoöljyjen ainesosista, käytöstä ja vaikutuksista.

 

Teksti ja kuvat: Sanni Jama

Ahh, mielenkiintoista! Pääsin tekemään yhteistyötä tuotteesta, johon olen halunnut tutustua tarkemmin todella pitkään: maineikas Bio-Oil, joka tunnetaan erityisesti raskausarpien häivyttäjänä ja ehkäisijänä. Blogissakin kysellään aika ajoin mun arviota Bio-Oilista, ja täältä sellainen nyt tulee oikein pidemmän kaavan mukaan!

Bio-Oilin on kehittänyt saksalainen ja Etelä-Afrikassa vaikuttanut kemisti Dieter Beier. Klassikkoöljyn syntyyn johti kiinnostava taustatarina: Beier itse kärsi kuivasta ja kutiavasta ihosta, jonka hoitoon hän käytti 70-luvulla sveitsiläisen Vitamol-sarjan vitamiinipitoisia ihonhoitotuotteita. Vitamol oli maailman ensimmäisiä vitamiineihin pohjautuvia ihonhoitosarjoja ja koostui voiteista sekä yhdestä öljystä. Beier huomasi öljyn olevan ylivertaisesti sarjan tehokkain tuote ja kohensi ihon kuntoa paljon paremmin kuin voiteet. Havainto inspiroi Beierin aloittamaan oman tutkimuksensa keskittyen öljyihin ja vitamiineihin ihonhoidossa. Miksi öljy oli parempi kuljetin tehoaineille kuin voide?

Tutkimuksissaan Beier löysi öljyistä paljon kuivan ihon hoitoa laajemmalle ulottuvia vaikutuksia, ja yli 10 vuoden tutkimusten tuloksena Bio-Oil näki päivänvalon vuonna 1987. Kasviuutteet tulivat mukaan reseptiin Beierin homeopatia-kiinnostuksen kautta.

Bio-Oil oli ensin saatavilla vain rajatusti, mm. Etelä-Afrikan markkinoilla, kunnes se vuonna 2002 lanseerattiin maailmanlaajuisesti. Tänä päivänä Bio-Oil on maailman johtava arpia ja raskausarpia häivyttävä hoitoöljy.

Koska itsekin vannon öljyjen nimeen ihonhoidossa, Bio-Oiliin perehtyminen oli mitä kiinnostavin projekti. Olin aiemmin vilkaissut tämän kulttituotteen inciä sen verran, että tiesin sen sisältävän parafiiniöljyä ja kasviuutteita. Minua oli jäänyt mietityttämään, mikä tästä öljystä teki niin taianomaisen – eihän parafiiniöljy häivytä arpia..?

No, ei häivytäkään, ja nyt olen viisaampi!

Bio-Oilin koostumus on todella mielenkiintoinen. Mineraaliöljy toimii pohjaöljynä, jonka tehtävä yhdessä PurCellin-öljyn kanssa on kuljettaa ihoon Bio-Oilin varsinaiset hoitavat komponentit eli kasviuutteet ja vitamiinit. Kaksi vuotta sitten lanseerattiin myös täysin luonnollinen, 100% kasvipohjaisista öljyistä koostuva Bio-Oil Natural.

Miten Bio-Oil vaikuttaa iholla?

• Kosteuttaa ja pehmentää ihoa
• Häivyttää raskaus- eli venymäarpia ja parantaa ihon elastisuutta
• Vähentää kaikenlaisten arpien näkyvyyttä ja parantaa arpikudoksen joustavuutta
• Vaalentaa auringon ja hormonaalisten muutosten aikaansaamia pigmenttimuutoksia ja parantaa epätasaista ihonsävyä
• Häivyttää juonteita ja ryppyjä

Bio-Oil Original ja Natural Ihonhoitoöljyt

Erilaisia arpia

Bio-Oil tepsii niin raskausarpiin kuin muihinkin arpiin.

Arpijuovat eli raskausarvet liittyvät tilanteeseen, jossa iho venyy raskauden, painonnousun tai lihasten kasvun seurauksena ja sidekudos repeää. Ihon säännöllinen öljyäminen auttaa pitämään ihon joustavampana, jolloin iho kestää venymistä paremmin eikä arpia välttämättä synny lainkaan. Ja jos syntyy, Bio-Oilin ansiosta ne pysyvät miedompina.

Muihin arpiin, esimerkiksi palovammojen ja leikkaushaavojen aiheuttamiin arpiin, emme usein pysty ennalta vaikuttamaan, mutta voimme häivyttää niitä jälkeenpäin. Mikään kosmetiikkatuote ei pysty poistamaan arpia kokonaan, mutta arpia voidaan tehokkaasti häivyttää ja vaalentaa kosmetiikan keinoin, jolloin ne eivät erotu yhtä selvästi.

Omassa lähipiirissäni on kokemus Bio-Oilista, kun sisareni käytti öljyä leikkauksesta jääneisiin arpiin. Kyseessä oli huomattavan näkyvät arvet, joiden häivyttymistä rehellisesti epäilin, olivat niin punoittavat. Sisareni käytti Bio-Oilia säännöllisesti ja niin vain arvet olivat runsas vuosi myöhemmin vaalentuneet aivan ihon värisiksi ja muutenkin kutistuneet. Nyt niitä ei juuri erota, ellei erikseen tiedä etsiä niitä sisareni kehosta.

Olen Bio-Oilin testijaksolla testannut tuotetta itse palovammasta jääneeseen arpeen, joka on minulla vatsassa. Onnistuin paistelemaan lohta vatsa paljaana, ja paistinpannusta roiskahti iholle kiehuvaa öljyä. Arpi on nyt vuoden vanha, ja olen hoitanut sitä Bio-Oililla 8 viikkoa. Bio-Oil lupaa näkyviä tuloksia kolmen kuukauden käytön jälkeen, joten tästä ajasta on nyt mennyt kaksi kolmasosaa.

Mikä PurCellin..?

Yksi Bio-Oilin tärkeistä ainesosista on PurCellin Oil. Mystinen PurCellin on itse asiassa kauppanimi esteriöljyjen Cetearyl Ethylhexanoate ja Myristyl Myristate yhdistelmälle. Cetearyl Ethylhexanoate mullisti 60-luvulla kosmetiikan tuotekehitystä, kun sen avulla saatiin muuten rasvaisen tuntuisesta tuotteesta kevyemmän tuntuinen ja helpommin imeytyvä. Se myös auttaa kuljettamaan aktiiviaineita ihoon, – suurimolekyylinen mineraaliöljy ei ole kovin pätevä tässä hommassa. PurCellin’ia pidetään yhtenä alkuperäisen Bio-Oilin merkittävistä ainesosista koska juuri se tekee Bio-Oilista niin hyvin levittyvän ja helposti imeytyvän ja saa aktiiviaineet kulkeutumaan ihoon.

Bio-Oilin ainesosat

Öljypohja:

Paraffinum Liquidum – parafiiniöljy (mineraaliöljy) Miksi käytetään? Koska on hyvin säilyvä ja siedetty eikä hapetu yhtä herkästi kuin kasviöljyt
Triisononanoin – emollientti, koostumuksen parantaja, esteriöljy.
Cetearyl Ethylhexanoate – koostumuksen parantaja, PurCellin-esteriöljyn komponentti

Isopropyl Myristate – emollientti, koostumuksen parantaja, PurCellin-esteriöljyn toinen komponentti

Vitamiinit:

Retinyl Palmitate – A-vitamiinijohdannainen (tuttu myös hiljattain esitellystä L300-uutuussarjasta), uudistaa ihoa ja korjaa kudosta
Tocopheryl Acetate – E-vitamiini, ihoa rauhoittava ja kosteuttava antioksidantti.

Kasviuutteet- ja öljyt:

Auringonkukkaöljy – toimii A-vitamiinin kuljettimena. Myös itsessään hoitava aine, sisältää runsaasti E-vitamiinia ja linolihappoa.
Kamomillaöljy – rauhoittaa ja viilentää ihoa

Laventeliöljy – uudistaa ja korjaa kudosta

Rosmariiniöljy – antioksidanttinen ja ihoa tasapainottava öljy
Kehäkukkauute – uudistaa ja korjaa kudosta

Muut:

Soijaöljy – pehmentävä öljy, sisältää runsaasti linolihappoa

Bisabolol – ihoa rauhoittava aine

Tocopherol – E-vitamiini, auttaa tuotetta säilymään paremmin

CI 26100 – väriaine

Hajusteet:

Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool

(Näistä moni tulee tuotteeseen kasviöljyjen sisältämien eteeristen öljyjen mukana)

Bio-Oil Original Ihonhoitoöljy

Miksi Bio-Oil toimii?

Nyt kun olen perehtynyt Bio-Oiliin, näen, että oli ihan turha kurkkia ainesosalistan alkupäätä. Kuten yllä mainitsin, mineraali- ja esteriöljyt toimivat tämän tuotteen kuljettimina, eivät vaikuttavina aineina. Bio-Oilin tärkein arpia korjaava aktiiviaine on A-vitamiini eli retinyylipalmitaatti joka parantaa myös ihon elastisuutta ja rakennetta kokonaisvaltaisesti.  Bio-Oilin kasviuutteiden puolelta kehäkukka ja laventeli ovat tärkeimmät ihon arpikudosta hoitavat aktiiviaineet.

Kuitenkin kaikilla tuotteeseen valituilla uutteilla ja vitamiineilla on roolinsa tuotteen vaikutuksessa, ja yhdessä ne toimivat synergisesti parantaen vaurioituneen kudoksen rakennetta rauhoittaen, korjaten ja kosteuttaen ihoa.

Bio-Oil on itse asiassa yhtä lailla arpienhoitoöljy kuin anti-age-tuote. Se on ihoa uudistava, antioksidanttinen, kosteuttava ja rauhoittava.

Miten Bio-Oilia käytetään?

Bio-Oilia voi käyttää sekä kasvoilla että vartalolla, tosin vartalo ja erityisesti raskausarvet ovat tämän öljyn yleisin käyttökohde. Parhaiden tulosten saamiseksi öljyä on hyvä levittää hoidettavalle alueelle kahdesti päivässä. Bio-Oilia ei saa levittää rikkinäiselle iholle, vaan odota, että iho esimerkiksi haavan tai palovamman päällä on eheytynyt ennen kuin aloitat Bio-Oilin käytön.

Tuloksia voi odottaa kolmen kuukauden jälkeen.

Bio-Oil on saatavilla kolmessa pakkauskoossa: 60 ml, 125 ml ja 200 ml.

Bio-Oil Natural ihonhoitoöljy (100 % luonnon ainesosilla)

Natural-öljyssä on osittain samoja vaikuttavia aktiiviaineita kuin alkuperäisessä Bio-Oilissa, mutta synteettiset A- ja E-vitamiinit on korvattu A-vitamiinipitoisella ruusunmarjaöljyllä ja E-vitamiini-runsaalla vehnänalkioöljyllä.

Natural-version suurin ero alkuperäiseen luonnollisten vitamiiniensa ohella on yleisesti monipuolisempi kattaus antioksidantteja, vitamiineja sekä rasvahappoja. Nämä ravintoaineet tulevat kasviöljyjen mukana. Natural-versio tuntuu hieman alkuperäistä Bio-Oilia ravitsevammalta eikä ole yhtä ohut, koska ei sisällä esteriöljyjä. Se kuitenkin imeytyy hyvin.

Sitä, onko Natural alkuperäistä Bio-Oilia tehokkaampi arpien häivytyksessä, eivät rasvahapot ja antioksidantit kerro. Natural-versio on minun silmääni yleisesti ottaen alkuperäistä hoitavampi (ja myös paremman tuoksuinen!), mutta ilman testausta on mahdoton sanoa, vaikuttaako se yhtä hyvin arpiin. Varmaa on, että myös Natural-öljy auttaa pitämään ihon joustavana ja kosteutettuna ja se sisältää ihoa uudistavia ainesosia. Ainesosiensa puolesta sillä on ehdottomasti potentiaalia lunastaa lupauksensa.

Päädyin itse testaamaan alkuperäisen Bio-Oilin, enkä voinut sekoittaa kokeiluun Natural-versiota jotta pystyisin toteamaan juuri alkuperäisen koostumuksen vaikutukset.

Bio-Oil Natural Ihonhoitoöljy

Perus/pohjaöljyt:

Soijaöljy – pehmentävä ja ravitseva öljy, sisältää runsaasti linolihappoa

Auringonkukansiemenöljy – (mukana myös osana kehäkukkauutetta) sisältää runsaasti E-vitamiinia

Safloriöljy – kosteuttava ja ravitseva öljy

Erityisöljyt:

Jojobaöljy – ihoidenttinen kosteuttava ja ihoa tasapainottava öljy

Chiansiemenöljy – runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältävä ihoa rauhoittava ja kosteuttava öljy

Granaattiomenan siemenöljy – uudistaa ihoa ja auttaa ihoa paranemaan nopeammin, superantioksidanttinen

Sacha inchi -öljy – antioksidanttinen ja rauhoittava öljy, korkea omega-3-rasvahappopitoisuus

Vitamiiniöljyt:

Vehnänalkioöljy – sisältää runsaasti E-vitamiinia, kosteuttaa ja pehmentää ihoa

Ruusunmarjaöljy – sisältää runsaasti A-vitamiinia, kosteuttaa ja uudistaa ihoa

Kasviöljyt- ja uutteet:

Kehäkukkauute – uudistaa ja korjaa kudosta

Laventeliöljy – uudistaa ja korjaa kudosta

Rosmariiniöljy – antioksidanttinen ja ihoa tasapainottava öljy

Kamomillaöljy – rauhoittaa ja viilentää ihoa

Patsuliöljy – tuoksuaine

Bisabolol – rauhoittava aine

Tocopherol  – E-vitamiini (säilyvyyttä parantava aine)

Bio-Oil Naturalia myydään vain apteekeissa, saatavilla 25 ml ja 60 ml koot.

Entä mun oma Bio-Oil-kokeilu? En ole ehtinyt käyttää tuotetta vielä kolmea kuukautta, mutta mielestäni arpi on jo jonkin verran vaalentunut kahdeksan viikon aikana. Erityisesti arven reunat ovat muuttuneet epäselvemmiksi.

Huom: tulokset ovat tietysti yksilöllisiä ja vaihtelevat eri ihoilla.