Suomalaiset herkuttelevat konvehdeilla ympäri vuoden – toffee on suosikki

Lähestyvä joulu kiihdyttää suklaakonvehtien myyntiä, mutta kestosuosikki Pandan Juhlapöydän Konvehteja maistuu ympäri vuoden. Klassikkokonvehteja myydään Suomessa yli 3 miljoonaa rasiaa vuosittain. Jäätelö- ja suklaakarnevaalin kyselyn mukaan 38 prosenttia suomalaisista syö suklaata useammin kuin kerran viikossa.

29.11.2018

 

Suomalaiset pitävät herkuttelusta, ja jopa noin 70 prosenttia syö suklaata herkuttelutarkoituksessa. Lähes kolmasosa myöntää, että suklaata nautitaan suklaanhimoon, selviää keväällä 2018 ensimmäistä kertaa järjestetyn Jäätelö- ja suklaakarnevaalin kyselystä*. Vain prosentti vastaajista syö suklaata sydänsuruihin tai nälkään.

 

Konvehdeilla herkutellaan ympäri vuoden

Suklaata syödään ympäri vuoden – myös konvehteja. Makeisvalmistaja Pandan YouGov Finlandilla viime vuonna teettämän kyselyn mukaan suklaakonvehdit kuuluvat laajasti suomalaisten elämään, sillä yli 90 prosenttia kertoo syövänsä konvehteja**.

”Elämme nyt konvehtimyynnin kuuminta sesonkia, mutta suklaakonvehdit maistuvat myös ympäri vuoden. Erityisesti Pandan Juhlapöydän Konvehteja on kestosuosikki, ja sitä myydään vuosittain yli 3 miljoonaa rasiaa”, kertoo Pandan markkinointipäällikkö Vesa Vainio.

Pandan kyselyn mukaan noin puolet kertoo nauttivansa konvehteja vain jouluna. Konvehdit eivät kuitenkaan ole pelkkä jouluherkku, sillä lähes kolmasosa (29 %) herkuttelee konvehdeilla läpi vuoden aina juhlapyhien yhteydessä.

Jäätelö- ja suklaakarnevaali selvitti kyselyssään myös, että puolet vastanneista pitää eniten maitosuklaasta ja lähes 7 prosenttia herkuttelee mieluiten suklaakonvehdeilla.

 

Klassikkomakujen suosio on kestänyt yli 50 vuotta – toffeekonvehti vie voiton

Panda on valmistanut Juhlapöydän-suklaakonvehteja Vaajakoskella Keski-Suomessa jo 51 vuotta. Rasiasta löytyy edelleen alusta asti mukana olleet suosikkimaut Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Suklaatryffeli- ja Zabaglione-konvehdit ovat myös saman muotoisia kuin 51 vuotta sitten. Lisäksi rasiasta löytyy maut Ananas, Toffeecreme, Suklaacrisp, Hasselpähkinä ja Vadelmamarmeladi.

”Klassikkomauista pidetään edelleen, ja Pehmeä Toffee on suosituin konvehtimme”, kuvailee Vainio.

Viime vuonna teetetyn kyselyn mukaan Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasian suosituin konvehti suomalaisten mielestä on Pehmeä Toffee (19 prosenttia). Toiseksi suosituin on Suklaatryffeli (17 prosenttia), ja kolmanneksi eniten pidetään Suklaacrispistä (16 prosenttia).