Sana-sol Vitanallet tukee Sairaalaklovnien toimintaa

Sairaalaklovnit kiertävät yliopistollisten sairaaloiden lastenosastoilla viihdyttämässä pieniä potilaita ja heidän perheenjäseniään. Vuosittain lähes 50 000 henkilöä pääsee nauttimaan klovnien vierailusta. Sana-sol Vitanallet on tukenut Sairaalaklovnien toimintaa jo vuosien ajan.

05.09.2018

Sana-sol Vitanallet tukee Sairaalaklovnien toimintaa

Sairaalaklovnit kiertävät yliopistollisten sairaaloiden lastenosastoilla viihdyttämässä pieniä potilaita ja heidän perheenjäseniään. Vuosittain lähes 50 000 henkilöä pääsee nauttimaan klovnien vierailusta.

Sairaalaklovnit ry:n toiminta alkoi vuonna 2002. Yhdistyksen toiminta on täysin lahjoitusten varassa.

– Olemme äärimmäisen kiitollisia Sana-sol Vitanallejen lahjoituksista. Lahjoitukset mahdollistavat Sairaalaklovnien toiminnan. On hienoa, että lahjoittajat ymmärtävät tekemämme työn merkityksen ja haluavat ylläpitää toimintaamme, kertoo Sairaalaklovnien toiminnanjohtaja Aino Viertola.

Sairaalaklovnit saavat usein kiitosta roolistaan hyväntekijöinä. Viertola korjaa väärinymmärryksen:

– Sairaalaklovnit ovat ammattilaisia työssään. Hyväntekijöitä ovat Vitanallejen kaltaiset tukijamme, jotka mahdollistavat toiminnan jatkumisen.

Klovnit ovat mukana muun muassa valmistamassa lapsia toimenpiteisiin. Toimenpiteet nopeutuvat, koska lapset ovat paremmin valmistautuneita tilanteeseen. Myös palautuminen on nopeampaa, koska esilääkitystä voidaan vähentää. Lisäksi pienet potilaat kokevat kivun määrän pienempänä sairaalaklovnien ansiosta.

 

Sairaalaklovnit
Sairaalaklovnit ovat ammattitaiteilijoita, jotka ovat erikoistuneet työskentelyyn lasten parissa. He osaavat toimia sairaalassa hienovaraisesti, hoitotoimenpiteitä häiritsemättä. Sairaalassa oleminen ei ole kenenkään mielestä mukavaa, mutta erityisen ikävää se on lapsille. Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle ja hulluttelulle keskellä sairaalapäivää. www.sairaalaklovnit.fi, www.facebook.com/Sairaalaklovnit.

Sana-sol Vitanallet
Sana-sol Vitanallet on päivittäinen vitamiinilisä pehmeässä ja pureskeltavassa muodossa. Tuote sisältää yhdeksää eri vitamiinia. Esimerkiksi D-vitamiini edistää luuston ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. B6-, B12– ja C-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. [1]

[1] EFSA: EU Register on nutrition and health claims 2012