Saariston kasvatti sai uudet vaatteet – tuttu maku ja kotimainen laatu säilyy

Taffel Kartanon perunalastupussit ovat kokeneet muodonmuutoksen ja marraskuussa ilmestyy uutuusmakuna kiinnostava Inkivääri. Kartanon perunalastut valmistetaan kotimaisesta saaristolaisperunasta biokaasun voimalla.

04.10.2018

Vuodesta 1995 markkinoilla ollut Taffel Kartanon perunalastutuotesarja on saanut uudet pakkaukset ja uudet pussit löytyvät jo kaupoista. Marraskuussa hyllyille tulee myös uutuusmaku Inkivääri jo tuttujen Original, Valkosipuli & Kermaviili, Merisuola & Balsamico ja Tilli & Kermaviili -makujen rinnalle.

”Uudessa pakkausdesignissa säilyy Kartanon perunalastujen alkuperäinen henki, mutta modernilla twistillä. Kuvamaailman maatilalla on tapahtunut sukupolvenvaihdos. Itse tuote kuitenkin on sama laadukas ja kotimainen Kartanon perunalastu.”, sanoo Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.

Kartanon perunalastujen pakkaus on säilynyt lähes ennallaan vuodesta 1995 lähtien ja ilmettä ollaan haluttu uudistaa niin, että klassikko edelleen tuntuu kuluttajille tutulta. Uuden pakkausdesignin takana ovat mainostoimisto Sherpa ja kuvittaja Ossi Hiekkala.

Pakkausuudistuksen yhteydessä Orkla Suomi on myös saanut kyselyitä, jos myös reseptiä on muutettu.

”Voimme vakuuttaa, että Kartanon tuotteidemme reseptiä ei ole muutettu muuten kuin parantamalla Kartanon Valkosipuli & Kermaviili -lastujen makua ripauksella villivalkosipulia. Kartanon perunalastuja myydään vuodessa kaksi miljoonaa pussia, joten tätä klassikkotuotetta ei lähdetä noin vain muuttamaan.”, Väkelä jatkaa.

Kartanon perunalastut valmistetaan edelleen kotimaisesta perunasta, jotka on poimittu suomalaisen saariston viljavasta mullasta. Tästä johtuen myös perunasato vaikuttaa lastujen tuotantoon ja mahdollisesti myös makuelämykseen. Tämän vuoden aurinkoinen ja vähäsateinen kesä on vaikuttanut siihen, että perunasato on pienempikokoista ja näin ollen lastutkin voivat olla pienempiä.

”Vaikka olemmekin joutuneet pienentämään perunan minimikokoa, halusimme kuitenkin pysyä päätöksessämme ostaa Kartanon raaka-aineet ainoastaan kotimaisilta viljelijöiltä ja näin ollen tukea kotimaista maanviljelyä”, Väkelä vahvistaa.

Tarkkasilmäinen kuluttaja huomaa mahdollisesti myös uuden logon pakkauksen kyljessä. Uusi biokaasulogo kertoo siitä, että Kartanon perunalastut valmistetaan tehtaan oman biokaasulaitoksessa tuotetulla energialla.

”Kartanon perunalastu ei siis vain ole hyvänmakuinen, vaan myös vastuullinen valinta,” sanoo Väkelä.