Pandalle voitto arvostetussa UK Quality Food and Drink Awards:issa – Panda Natural Original Liquorice paras makeiskategoriassa

Pandan vientilaku Panda Natural Original Liquorice on voittanut parhaan makeistuotteen palkinnon Iso-Britannian Quality Food and Drink Awards – kilpailussa, jossa palkitaan vuoden parhaat ruoka- ja juomatuotteet.

09.11.2018

Vuonna 1979 perustettu palkinto jaetaan vuosittain Iso-Britanniassa saatavilla oleville vähittäiskaupan, tukun ja food servicen tuotteille. Palkinto kuuluu alansa arvostetuimpiin ja voittajat valitaan elintarvikealan arvostetuimpien asiantuntijoiden arvion perusteella.

Tänä vuonna Pandan vientilaku Panda Natural Original Liquorice on saanut vastaanottaa palkinnon vuoden parhaasta makeiskategorian tuotteesta. Pandaa on viety UK-markkinoille jo vuosikymmenien ajan ja voitto on merkittävä tunnustus Pandalle.

”Palkinto on tunnustus Pandan korkealle laadulle ja hyvälle maulle ja kiitos tästä kuuluu koko Vaajakosken tehtaan henkilökunnalle. Lisäksi meillä on erittäin hyvä yhteistyö paikallisen jakelukumppanimme kanssa, mikä on elintärkeää tuotteiden saatavuuden kannalta”, sanoo Orkla Suomen vientipäällikkö Tuija Leppänen.

Iso-Britanniassa Pandaa edustaa Bravura Foods Ltd, joka on hoitanut Panda-tuotteiden jakelun vuodesta 2011. Bravura on tehnyt merkittävän työn varmistaakseen Pandan tuotteille hyvät listaukset paikallisissa myyntipisteissä, kuten Holland & Barrett, Sainsbury’s, Waitrose, Morrisons, Planet Organic, Whole Foods, Grape Tree sekä parhaimmissa terveystuotteita myyvissä liikkeissä. Aiemmin Bravura on saanut tunnustusta myös parhaana vegaani- ja kasvistuotteiden markkinoijana ja myyjänä.

 

Panda-lakritsi on Orkla Suomen tärkein vientituote ja sen osuus Pandan lakritsin kokonaismyynnistä oli 44% vuonna 2017. Viennin osuus Pandan koko myynnistä oli 20 % vuonna 2017. Tärkeimmät vientimaat ovat Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Kanada. Muita vientimaita ovat mm. Skandinavia, Italia ja Espanja.

 

Lisätietoja kilpailusta ja tämän vuoden voittajista: https://uk.qualityfoodawards.com/qfa2018/en/page/qfa-2018-winners

Lisätietoja Bravurasta: https://www.bravurafoods.com/

 

Lisätietoja Panda vientitoiminnasta:

 

Tuija Leppänen, vientipäällikkö

Markus Tuomivaara, export brand manager