Orklan vastuullisuusraportointi sai kiitosta

Orklan vastuullisuusraportointi ylsi kolmannelle sijalle norjalaisia pörssiyrityksiä vertailevassa rankingissa.

09.09.2019

Orkla sijoittui kolmannelle sijalle konsulttiyhtiö The Governance Groupin ja Norwegian Business Schoolin rankingissa, missä arvioitiin Oslon pörssin sadan suurimman yhtiön vastuullisuusraportointia.

“On palkitsevaa nähdä, että vastuullisuuden eteen tekemämme työ huomataan, ja että olemme myös parantaneet vastuullisuuteen liittyvää raportointiamme selvästi viime vuoteen verrattuna. Ilmastoon liittyvien huolenaiheiden lisääntyessä aihe on noussut yhä vahvemmin esiin, ja me Orklalla työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että voisimme edelleen parantaa ilmastoriskeihin liittyvää raportointia”, kertoo Orklan vastuullisuusasioista vastaava johtaja Ellen Behrens.

Yrityksiä on arvioitu neljässä eri kategoriassa: vastuullisuusraportoinnissa, yritysten CDP:n ilmasto-ohjelman listauksen perusteella, ilmastoriskien hallinnan raportoinnissa ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden integroimisessa yritysten toimintaan.

“Mowi, Norsk Hydro ja Orkla ovat esimerkkejä yrityksistä, jotka saivat hyvät tulokset rankingissamme, ja jotka mielestämme ovat mielekkäällä ja ymmärrettävällä tavalla sisällyttäneet vastuullisuuden yritysraportointiinsa”, raportissa todetaan.

Raportissa myös huomautetaan, että Orkla erottuu edukseen esittämällä monialaisen liiketoiminnan yksinkertaisella tavalla ja sisällyttämällä vastuullisuuden luonnolliseksi osaksi toimintaansa.

”Toimiva ja johdonmukainen vastuullisuusraportointi on tärkeää myös vastuullisuudesta viestimisen kannalta. Pidämme tärkeänä avointa keskustelua vastuullisuustyöhön liittyvistä riskeistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista arvonluomiselle”, kertoo Orklan vastuullisuusviestinnästä vastaava Elisabeth Aanstad Ekheim.

Yrityksistä parhaiten rankingissa sijoittuivat Equinor, Borregaard, DNB, Orkla, Telenor, Mowi, Norsk Hydro, Grieg Seafood, Gjensidige Forsikring, Yara International, Veidekke, Storebrand, Sparebank 1 Østland ja Entra.