Orkla mukana Jokaiselle lapselle lounas -kampanjassa

24.03.2020

Päivittäisen koulussa tai päiväkodissa tarjottavan ruoan puuttuminen aiheuttaa erityisiä vaikeuksia haastavassa asemassa oleville lapsille, nuorille ja perheille. Koronaviruksen aiheuttama tilanne voi olla erityisen vaikea siksi, että ruokakulut nousevat kaikkien perheenjäsenten ruokaillessa kotona tai siksi, että perheen aikuisilla ei välttämättä ole resursseja arjen pyörittämiseen.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjalla halutaan turvata mahdollisimman monelle lapselle lämmin ateria toimittamalla vähävaraisille perheille ruokakasseja poikkeustilan ajan, 13.4.2020 saakka. Orkla liittyi mukaan kampanjaan viime viikolla rahoittamalla ruokakassit 550 lapsiperheelle.

”Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksellisia toimia. Olemme suunnattoman kiitollisia siitä, että Orkla mahdollistaa kauttamme näin suuren määrän ravitsevia Venner-ruokakasseja apua tarvitseville perheille. Orklan päätös tulla mukaan Lapselle lounas -kampanjaan merkitsee sitä, että voimme auttaa 550 perhettä syömään hyvin viikon ajan”, kertoo Vennerin perustaja Tuulia Järvinen.

Yhden ruokakassin arvo on 90 euroa, ja se sisältää kaikki tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, ruokaohjeet sekä Sana-solin D-vitamiinivalmisteen. Lisäksi kassiin sisältyy sähköinen kokkikurssi.

”Isona päivittäistavarakaupan toimijana Orklalla on mahdollisuus auttaa, emmekä epäröineet kampanjaan liittymistä hetkeäkään. Haastamme mukaan kaikki muutkin yritykset, järjestöt, säätiöt ja kansalaiset, jotka pystyvät auttamaan ja yhdistämään voimavaransa haastavassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden tukemiseksi”, sanoo Orklan viestintäjohtaja Nina Olin.

Kampanjan käynnistivät ja rahoittavat Orklan lisäksi Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka. Ruokakassien jakelun toteuttaa yhteiskunnallinen yritys Venner, jolla on yhteistyökumppanuus Kauppahalli24:n ja K-ryhmän kanssa.

Paikallistason yhteyksistä lapsiperheisiin vastaavat Hope ry, Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhteisöt ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Kampanjassa Kauppahalli24:llä on valmius toimittaa kasseja isoimpiin kaupunkeihin Suomessa joko suoraan kotiovelle tai muuten yhteistyökumppaneiden kanssa sovittavalla tavalla.

Näin osallistut

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjaa voi tukea ottamalla suoraan yhteyttä Venneriin, venner.fi.

Osoita että olet mukana, jaa tietoa kampanjasta ja haasta myös muita mukaan käyttämällä aihetunnisteita #lapsellelounas ja #henkisestilähellä.