Orkla maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukossa

Myös Suomessa toimiva Orkla on mukana Corporate Knights Global 100 indeksissä maailman vastuullisimmista yrityksistä. Tulokset esiteltiin World Economic Forumin yhteydessä Davoksessa 23. tammikuuta. Suomessa kestävää kehitystä edistetään mm. biokaasulaitoksen muodossa.

23.01.2018

Corporate Knights Global indeksi listaa maailman 100 vastuullisinta yritystä. Indeksi perustuu yhteensä 5 994 yrityksen analyysistä. Ensimmäistä kertaa myös Suomessa toimiva Orkla-konserni löytyy listalta, yhdessä viiden muun suomalaisyrityksen kanssa.

“Global 100 yritykset edustavat 2% maailman vastuullisuustoiminnaltaan parasta yritystä joilla liikevaihto ylittää 2 miljardia dollaria. Orkla sijoittuu tänä vuonna sijalle 87 kokonaisvertailussa. Orklan vahvuudet ovat hiilijalanjäljen neutralisoiminen, palkkatasa-arvo, sekä hallituksen diversiteetti,” kertoo Michael Yow, Corporate Knightsin tutkimusjohtaja.

Orkla on yksi kolmesta Top 100 listalla olevasta elintarvikealan yrityksestä, hyvässä seurassa McCormickin (23) ja Nestlén (50) kanssa.

“Orklalla on korkea ambitiotaso vastuullisuustyössään. Tämän vertailun kaltainen palaute on osoitus siitä, että pitkäjänteinen työmme tuottaa tulosta. Vastuullisuustyömme on yhä tärkeämpi osa kasvuamme ja luottamuksen rakentamista. Myös asiakkaillemme ja kuluttajillemme on yhä tärkeämpää valita kestäviä ja vastuullisia tuotteita,” sanoo Peter A. Ruzicka, Orklan konsernijohtaja.

Vastuullisuus on keskeinen osa myös Orkla Suomen toimintaa.

”Orkla-yhtiönä sitoudumme kestävän kehityksen työhön ja viemme sitä omalta osaltamme eteenpäin, huomioiden myös Suomen olosuhteet. Yritystasolla tehtävän työn ohella myös jokaisella tehtaalla on omia kehityshankkeita. Esimerkiksi snackstuotteita valmistavalla tehtaallamme on jätteitä hyödyntävä biokaasulaitos,” kertoo Orkla Suomen innovaatio- vastuullisuusjohtaja Katja Salminen

”Orkla Suomen osalta vastuullisuuden tietoisuutta on systemaattisesti lisätty koko organisaatiossa ja koko yrityksen johto on tähän erittäin sitoutunut. Tulemme panostamaan vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen yhä enemmän myös tulevaisuudessa”, Salminen sanoo.

Corporate Knights 2018 Global 100
Corporate Knights Global 100 indeksi julkistettiin World Economic Forumin yhteydessä Davoksessa 23. tammikuuta 2018. Listaus perustuu maailmanlaajuiseen 5 994 pörssiyhtiöstä tehtyyn arvioon. Listan yrityksiä arvioitiin 17 kestävän kehityksen mittarilla ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon osa-alueilla.

The World’s Most Sustainable Companies 2018 – koko lista: http://www.corporateknights.com/reports/2018-global-100/

 

Yhteydet

Katja Salminen

Innovation Director CSR, Consumer Service

katja.salminen@orkla.fi

Pasi Flinkman

Managing Director, CEO

pasi.flinkman@orkla.fi