Orkla julkistanut ostotarjouksen Kotipizza Groupista

Orkla ASA tekee julkisen käteisostotarjouksen kaikista Kotipizza Group Oyj:n osakkeista. Tarjousaika voimassa 7.12.2018 - 15.1.2019.

22.11.2018

Kotipizza Group on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Suomessa, mikä on myös yksi Orklan kotimarkkinoista. Ravintolat ovat pääsääntöisesti franchise-yrittäjien operoimia.

”Kotipizza Group on hyvin johdettu yritys, jolla on osaava johto sekä hyvin toimiva franchising malli. Suunniteltu yrityskauppa on linjassa Orklan strategisten tavoitteiden kanssa. Haluamme vahvistaa asemaamme jakelukanavassa, jonka kasvu on suurempaa kuin päivittäistavarakaupan. Yhtiöt sopivat strategisesti hyvin yhteen ja niiden ydinosaamiset täydentävät toinen toisiaan”, sanoo Orklan konsernijohtaja Peter A. Ruzicka.

Kotipizza Group on listattu Nasdaq OMX Helsinkiin ja tarjous koskee kaikkia Kotipizza Groupin liikkeeseen laskettuja ja ulkona olevia osakkeita. Kotipizza Groupin osakkeenomistajille tarjotaan 23.00 euron käteisvastike jokaista osaketta kohtaan, jolloin ostotarjouksen mukainen Kotipizza Groupin arvo on noin 146.1 miljoonaa euroa. Kotipizza Groupin hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella Kotipizza Groupin osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Kotipizza Group on parhaiten tunnettu pizzaravintolaketjustaan Kotipizza, joka perustettiin vuonna 1987. Siitä lähtien ketju on kasvanut 280 ravintolaan Suomessa, joista kaikki paitsi yksi on franchise-yrittäjien operoimia.

Ravintolatoiminnan lisäksi Kotipizza Group omistaa myös hankinta- ja tukkuliike Helsinki Foodstock Oy:n, joka toimittaa raaka-aineita Kotipizza Groupin omille ketjuille sekä ulkoisille asiakkaille.

Kotipizza Group -konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 84,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,4 miljoonaa euroa.

Kotipizza Groupin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, Suomessa ja työllistää 95 henkilöä. Yrityksen johto jatkaa yrityksessä myös mahdollisen kaupan toteutuessa ja yritys tulee toimimaan itsenäisenä yksikkönään osana Orkla-konsernia.

Kaupan toteutuessa uuden hallituksen puheenjohtajaksi nimitetään Rabbe Wikström, joka tällä hetkellä toimii Orkla Suomen senior advisorina.

Ostotarjouksen toteutuminen on ehdollinen sille, että Orkla saa haltuunsa yli 90 prosenttia osakkeista ja että kauppa saa asianomaisten viranomaisten hyväksynnän.

Ostotarjousta koskeva pörssitiedote löytyy kokonaisuudessaan Nasdaq OMX Helsingin verkkosivuilta: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=864709&lang=fi 

Lisätietoja ostotarjouksesta löytyy Orkla-konsernin sijoittajasivuilta: https://www.orkla.com/news/tender-offer-kotipizza-group/

Uutinen päivitetty 7.12.2018 Lisätty tarjouksen hyväksymisaika ja linkit konsernisivuille.