Orkla edelläkävijöiden joukossa yritysten ilmastotyötä arvioivassa Climate Change -raportissa

Sijoittajalähtöinen järjestö CDP (Carbon Disclosure Project) on arvioinut Orklan parhaiden yritysten joukkoon ilmaston eteen tehtävässä työssä. Orkla-konserni on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjään yli 50 % viimeisten viiden vuoden aikana.*

31.01.2020

Orkla edelläkävijä ilmastoriskien torjunnassa

Orkla on sijoittunut CPD-vertailussa Leadership-tasolle ja saanut arvosanan A-. Tämä tarkoittaa sitä, että Orkla on edelläkävijä ilmastoriskien torjunnassa ja siihen liittyvissä toimenpiteissä. Yhteensä 8400 yritystä raportoi ympäristötoimistaan CDP:lle ja oli mukana vertailussa vuonna 2019.

”Olemme ilahtuneita saamastamme huippuarviosta, joka kannustaa meitä jatkamaan valitsemallamme tiellä. Ilmastonmuutos vaatii nopeita ratkaisuja. Orkla on siksi asettanut tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet, ja kannamme oman vastuumme ilmastonlämpenemisen rajoittamisessa 1,5 asteeseen, sanoo Orklan Environment, Health and Safety -asioista vastaava Inger Johanne Eikeland.

Orkla on raportoinut ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen liittyvistä toimistaan CDP:lle vuodesta 2008 lähtien. Arviointiin osallistuminen on kannustanut Orklaa asettamaan kunnianhimoisia tavoitteita ja kehittämään jatkuvasti strategiaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi, jotta yritys voi vastata myös ulkopuolelta tuleviin vaatimuksiin ja odotuksiin.

Yritykset liikkeellä 1,5 asteen ilmastotavoitteen saavuttamiseksi

Orkla on puolittanut kasvihuonepäästönsä viiden vuoden aikana ja asettanut tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Orkla tukee monien muiden kansainvälisten yritysten kanssa YK:n Global Compact -kampanjaa, ”Business Ambition for 1,5°C: Our Only Future”, jonka tarkoituksena on saada yritykset liikkeelle ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja asettamaan ilmastotavoitteensa 1,5 asteen tavoitteen mukaisiksi.

CDP – Carbon Disclosure Project

CDP on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka ohjaa yrityksiä ja valtioita vähentämään kasvihuonepäästöjä sekä suojelemaan vesistöjä ja metsiä. Vuonna 2019 yhteensä 8400 yritystä raportoi ilmastotoimistaan CDP:lle, mikä on 20 % enemmän kuin vuonna 2018. 530 yritykselle myönnettiin arvosana A tai A-. CDP:n arvioinnissa kiinnitetään huomiota yrityksen kykyyn vähentää kasvihuonepäästöjä, ilmastotavoitteiden asettamiseen ja toiminnan seurantaan.

Mitä Orkla tekee ilmaston hyväksi?

  • Kaikki Orkla-yritykset ja -tehtaat tekevät suunnitelmallisesti työtä energian ja veden kulutuksen sekä elintarvike- ja ruokajätteen vähentämiseksi sekä raaka-aineiden käytön optimoimiseksi.
  • Vastuulliset innovaatiot ovat korkealla Orklan agendalla. Näiden tuloksena on syntynyt kasvipohjaisia vaihtoehtoja lihalle sekä laaja valikoima tuotteita pienemmällä ympäristöjalanjäljellä.
  • Orkla on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 54 % viimeisen viiden vuoden aikana. Vähennys on absoluuttinen, sitä ei ole mukautettu kasvaneen liikevaihdon mukaan.
  • Kaikki Orklan käyttämä sähkö Euroopassa on uusiutuvaa. Omien Hydro Power -vesivoimaloiden avulla tuotamme viisinkertaisesti enemmän uusiutuvaa sähköä kuin käytämme. Taffelin ja Oolannin tehtaalla Ahvenanmaalla sähkö saadaan paikallisesti tuotetusta tuulivoimasta.
  • Dokumentoidakseen uusiutuvan sähkön käyttöä, Orkla hankkii Guarantees of Origin -vahvistuksen omille vesivoimaloilleen.
  • Orkla ottaa vastuuta myös toimitusketjujen ympäristövaikutuksista asettamalla tavoitteita raaka-ainetuottajille. Tavoitteena on laskea välillisiä kasvihuonekaasupäästöjä noin 30 % vuoteen 2025 ja 77 % vuoteen 2040 mennessä.

*2014-2018.

Lisätietoja:

Katja Salminen, innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja, Orkla Suomi
katja.salminen@orkla.fi

Yhteydet

Katja Salminen

Innovation Director CSR, Consumer Service

katja.salminen@orkla.fi