Orkla allekirjoitti eurooppalaisen muovijulistuksen

Muovin kierrätys on keskeistä ilmastohaasteiden selvittämiseksi. Orkla allekirjoitti uuden eurooppalaisen muovijulistuksen osallistuakseen tähän työhön.

20.09.2019

Eurooppalainen yhteistyöaloite The Circular Plastics Alliance julkisti 20. syyskuuta 2019 visionsa kierrätysmuovin käytön lisäämiseksi Euroopan tasolla. Orkla on hyvässä seurassa, sillä sitoumuksen allekirjoittavat myös muun muassa Unilever, Mondalez ja Coca Cola.

“Arvostamme paljon tätä yhteiseurooppalaista aloitetta ja olemme osallistuneet sitoumuksen muotoiluun”, sanoo Ellen Behrens, Orkla-konsernin vastuullisuusjohtaja.

Allekirjoittaessaan sitoumuksen, kumppanit sitoutuvat suunnittelemaan kierrätettäviä tuotteita ja pakkauksia, käyttämään enemmän kierrätysmuovia sekä kasvattamaan kierrätysmuovin kysyntää. Tavoitteena on ottaa 10 miljoonaa tonnia kierrätysmuovia käyttöön Euroopassa vuoteen 2025 mennessä.

“Yksi Orklan vastuullisuustavoitteista on kehittää ilmastoystävällisempiä pakkauksia sekä tuotteita, joilla on pienempi ilmastovaikutus. Olemme mukana useassa tutkimusprojektissa oppiaksemme, miten voimme vähentää riippuvuuttamme muovista ja siirtää muovin osaksi kiertotaloutta”, Behrens jatkaa.

Behrensin mukaan muovi on hyvä ja käytännöllinen pakkausmateriaali, mutta meidän on sitouduttava siihen, että muovi kierrätetään, eikä se joudu roskana mereen tai luontoon.

“Onnistuaksemme tässä, on yritysten, viranomaisten ja eri organisaatioiden välinen yhteistyö ensiarvoisen tärkeää”, Behrens painottaa.

Suomessa Orklalla on jo nyt tarjolla tuotteita, jotka ovat joko kokonaan tai osittain valmistettu kierrätysmuovista.

“Esimerkiksi Jordan Green Clean -hammasharjat on ovat valmistettu kierrätysmuovista ja Felixin ketsuppipulloissa neljäosa muovista on Clean-PET kierrätysmuovia. Teemme jatkuvasti työtä kehittääksemme pakkauksiamme ympäristöystävällisempään suuntaan”, kertoo Nina Olin, Orklan viestintäjohtaja Suomessa.

Lisätietoja Circular Plastics Alliancesta

• Circular Plastics Alliance kerää yhteen julkisia ja yksityisiä toimijoita muovin arvoketjusta edistääkseen vapaaehtoisia toimia ja sitoumuksia kierrätysmuovin lisäämiseksi.
• Circular Plastics Alliance haluaa varmistaa, että Euroopassa on käytössä 10 miljoonaa tonnia kierrätysmuovia vuoteen 2025 mennessä.

Tiesitkö…?

• Orklan tavoitteena on, että 100% käyttämästämme pakkausmateriaalista on kierrätettävää vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteemme on myös, että 75 % pakkauksista on tehty kierrätysmateriaalista. Muovin osalta tavoiteosuus on 50 %.
• EU:n vaatimus on, että vuoteen 2025 mennessä 50 % kaikista muovipakkauksista tulee kierrättää. Vuoteen 2030 mennessä tavoite on 55 %.