Makeistehtaan pandapatsas sai uuden kodin Tuurista

Kesällä hyväntekeväisyyshuutokaupassa kotia etsinyt makeistehtaan pandapatsas löysi uuden kotipaikan Tuurista. Pandan makeistehtaan pihamaalta tutuksi tulleelle pandakarhulle kodin tarjosi eteläpohjalainen koneliikkeen yrittäjä, Latenkone Oy:n perustaja Lasse Saarenpää. Pandasta hyväntekeväisyyshuutokaupassa maksetut 2 010 euroa ohjattiin kokonaisuudessaan Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n avulla Seinäjoen seudun vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen.

10.10.2018

Elokuun lopussa Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valitulle Saarenpäälle tulee tänä vuonna täyteen 20 vuotta yrittäjänä.

– Minulle on aina ollut tärkeää lähiyhteisön auttaminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen hyväntekeväisyyden avulla. Nyt juhlavuonna ja Vuoden nuori yrittäjä -tunnustuksen myötä tämä on minulle erityisen läheinen asia. Pandasta huutokaupassa huutamani summa menee tärkeään toimintaan Seinäjoella. Loska-panda, kuten sitä leikkisästi kutsumme, tuottaa nyt iloa ja hauskuutta meillä perhepiirissä ja työmaalla, kertoo Latenkone Oy:n toimitusjohtaja Lasse Saarenpää.

Jatkossa Loska-panda vastaanottaa konemiehiä ja -naisia yhtiön uudella työkonekentällä Tuurissa päätien varressa.

– Ähtäri sai Lumin ja Pyryn, niin pitäähän meidänkin naapurissa vähän panostaa, Saarenpää veistelee.

Saarenpään yrittäjäura Etelä-Pohjanmaalla käynnistyi 14-vuotiaana, jolloin hän perusti käytettyjen mopojen kunnostusta ja jälleenmyyntiä harjoittaneen yrityksen. Saarenpään nykyinen yritys, Latenkone Oy, keskittyy maanrakennuksen lisälaitteiden tuotekehitykseen ja myyntiin sekä maahantuo ja kunnostaa käytettyjä maanrakennus- ja nostokoneita. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli viisi miljoonaa.

Vaajakoskella makeistehtaan edustalla vieraita on vastaanottanut alkukesästä lähtien uusi maskotti. Edeltäjänsä tavoin uusi Panda-maskotti on huomiota herättävän kookas, mutta nykyinen pandakarhu on aiempaa luonnollisemman näköinen. Uusi Panda on kerännyt heti laajan ystäväpiirin, mistä kertoo lukuisat kesän aikana somessa julkaistut kuvat.