Kotipizzan osakkeenomistajat hyväksyneet Orklan julkisen käteisostotarjouksen

Lähes kaikki Kotipizza Group Oyj:n osakkeenomistajat ovat hyväksyneet Orklan tekemän käteisostotarjouksen osakkeista ja Kotipizzan yhdistäminen Orklaan voi alkaa.

17.01.2019

 

Ostotarjouksen lopullisen tuloksen mukaan 98,59% Kotipizza Group Oyj:n osakkeenomistajista ovat hyväksyneet Orkla ASA:n 22. marraskuuta tekemän käteisostotarjouksen. Saadakseen haltuunsa myös loput osakkeista, Orkla aloittaa jälkikäteisen tarjousajan.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, että Kotipizza Gorup:in osakkeenomistajat kokivat tarjouksemme reiluna. Voimme nyt saattaa kaupan päätökseen ja liittää Kotipizzan menestyksekkään toiminnan ja vahvat brändit osaksi Orklan brändiperhettä”, sanoo Orkla konsernijohtaja Peter A. Ruzicka.

”Tämä yrityskauppa on linjassa Orklan strategiamme kanssa, jonka mukaan haluamme vahvistaa asemaamme jakelukanavassa, jonka kasvu on suurempaa kuin päivittäistavarakaupan. Kaupan myötä otamme merkittävän askeleen tulevaisuuden Orklan rakentamisessa sekä vahvistamme jalansijaamme Suomen markkinoilla, Ruzicka jatkaa.

Myös Kotipizza Group:in johtoryhmä ovat mielissään tarjousajan tuloksesta.

“Johtoryhmä on tukenut tätä kauppaa kautta linjan. Orklalla on erittäin vahva osaaminen brändien rakentamisessa ja uskomme, että meillä on paljon opittavaa ja hyötyä heidän kokemuksestaan. Osana Orklaa meillä on vahva perusta menestyksekkään toimintamme jatkamiselle myös tulevaisuudessa”, sanoo Tommi Tervanen, Kotipizza Group:in toimitusjohtaja.

Kaupan toteutuksen myötä, Kotipizza Groupista tulee itsenäinen osa EVP Karl Otto Tveterin johtamaa Strategy, Development & New Growth Areas – yksikköä. Uuden hallituksen puheenjohtajaksi tulee Rabbe Wikström, joka on Orkla Suomen entinen toimitusjohtaja. Yhtiön nykyinen johtoryhmä jatkaa Kotipizzan johdossa.

Ostotarjouksen tulosta koskeva pörssitiedote löytyy kokonaisuudessaan Nasdaq OMX Helsingin verkkosivuilta.

Lisätietoja antaa:

Håkon Mageli
Group Director, Corporate Communications & Corporate Affairs
+47 928 45 828
hakon.mageli@orkla.no

Rabbe Wikström
Senior Advisor, Orkla Suomi
+358 20785 4002
rabbe.wikstrom@orkla.fi