Felix tuo markkinoille ensimmäisen täysin makeuttamattoman ketsupin

Felix-ketsupit ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkikastikkeita ja kiinteä osa etenkin lapsiperheiden päivällispöytää. Kiinnostus terveellisempiin ja sokeroimattomiin ruokiin kasvaa jatkuvasti, ja Felix vastaa haasteeseen tuomalla markkinoille ensimmäisen ketsupin, joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai makeutusaineita. Uutuusketsupille on myönnetty myös Sydänmerkki.

15.04.2020

Felixin uutuusketsuppi on makeuttamaton

Tutkimusten mukaan sokerin määrä on yksi tärkeimmistä ketsupin valintaan vaikuttavista tekijöistä heti ketsupin maun ja tomaattien määrän jälkeen. Kysyntä sokeroimattomille tuotteille on kova.

“Entistä terveellisemmät vaihtoehdot kiinnostavat kovasti myös ketsupeissa, ja haluamme Felixillä tarjota vaihtoehtoja kaikkien tarpeisiin ja makuihin. Tuotekehityksemme onnistui hienosti kehittämään täysin makeuttamattoman ketsupin lisäämällä tuoreiden, auringonkypsyttämien tomaattien määrää ja mausteita sopivassa suhteessa. Täydellisen reseptin luominen vaati yli 40 yritystä, ennen kuin osuimme nappiin. Maku on aivan erinomainen”, sanoo Felixin markkinoinnista vastaava Paula Pöntynen.

Felix on yksi Orkla-konsernin omistamista brändeistä, ja Orkla on sitoutunut vastuullisuusstrategiassaan vähentämään sokeria 15 % koko tuotteistostaan vuoteen 2025 mennessä. Myös Orkla Suomi antoi viime vuonna ravitsemussitoumuksen vähemmän tai ei lainkaan sokeria sisältävien tuotteiden tarjoamisesta kuluttajille.

Felix-ketsupit myös vastuullinen valinta

Felix on tehnyt viime vuosina isoja muutoksia tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Ketsuppipullojen tehdaskuljetuksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä pienennettiin 90 %, kun pullomateriaaleja ryhdyttiin kuljettamaan pieninä muovikapseleina tehtaalle, jossa ne puhalletaan muotoonsa tuotannon aikana. Lisäksi kaikissa Felix-ketsuppipulloissa pakkaukseen käytettävästä muovista 25 % on Clean-PET -kierrätysmuovia. Myös ketsuppien myyntierätarjottimet ja lavakulmat on tehty FSC Mix -sertifioiduista materiaaleista.

Terveellisyyteen on Felixillä kiinnitetty huomiota puolestaan jo ennen uutuusketsuppia.Terveelliset ruokailutottumukset muodostuvat aina kokonaisuudesta.

“Felix-ketsupit ovat säilöntäaineettomia ja sisältävät runsaasti auringon kypsyttämiä tomaatteja. Olemme tuoneet jo aiemmin perinteisten ketsuppien rinnalle luomuketsuppeja sekä ketsuppeja, joissa on vähennetty sokerin ja suolan määrää. Monelle Felixin ketsupille on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto tuoteryhmässään”, Pöntynen avaa.

Tuotetiedot: Felix Makeuttamaton ketchup 970 g

Yhteydet

Nina Olin

CCO/Orkla Corporate Communications Finland

nina.olin@orkla.fi