Felix-ketsupista vastuullisempi valinta kuljetus- ja pakkausuudistusten kautta

Orkla vähentää ketsuppipullojensa ilmastovaikutusta uudistamalla pakkauksiaan ja kuljetusmenetelmiään. Kuluttajakampanja on jo täydessä vauhdissa.

12.10.2018

 

Felix tomaattiketsupit ottavat ison harppauksen oman hiilijalanjälkensä pienentämiseen, kun Orkla on tehnyt kaksi merkittävää muutosta, jotka molemmat omalta osaltaan vaikuttavat hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen

Ensimmäinen muutos on tehty ketsuppipullojen pakkausten kuljetuksiin. Muutokset pienentävät pakkausten tehdaskuljetuksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 90%. Tämä vastaa ajamista 15 kertaa maailman ympäri rekka-autolla.

”Pullomateriaalit kuljetetaan litteinä muovikapseleina tehtaalle, jossa ne sitten puhalletaan muotoonsa tuotannon aikana”, kertoo Felixin markkinointipäällikkö Paula Pöntynen.

Toinen merkittävä muutos on tehty itse pakkausmateriaaleihin.

”Vuoden 2018 alusta kaikkien Felix-pulloissa pakkaukseen käytettävästä muovista 25% on Clean-PET –kierrätysmuovia”, Pöntynen jatkaa.

Orklan oman ympäristökuormituksen laskemiseen käytettävän työvälineen, Orkla Environmental Tool, laskelmien mukaan tämä vähentää Felix Ketchup-pullojen ympäristövaikutuksia 20%:lla

Felix-tuotteiden vastuullisuutta on viime vuosina lisätty myös muilla toimenpiteillä. Esimerkiksi ketsuppien myyntierätarjottimet ja lavakulmat on tehty FSC Mix-sertifioiduista tuotteista. FSC Mix-merkitty tuote on sekoitepuuta, josta vähintään 70 % on peräisin FSC-sertifioidusta metsästä ja enintään 30 % kontrolloiduista lähteistä (FSC Controlled Wood).

Myös tuotteiden terveellisyyteen on kiinnitetty huomiota.

”Syksyllä 2017 alensimme suolan määrää entisestään ja saimme Sydänmerkin sekä tavallisiin että luomuketsuppeihin. Sydänmerkki kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto”, Pöntynen avaa.

Felix-ketsupit ovat säilöntäaineettomia ja sisältävät runsaasti auringon kypsyttämät tomaatteja. Valikoimassa on perinteisten ketsuppien rinnalle tullut myös paljon ketsuppeja kuluttajille, jotka suosivat luomutuotteita tai tuotteita joissa on vähennetty sokerin ja suolan määrää.