Elinkeinoelämä liikkeellä 1.5ºC ilmastotavoitteen saavuttamiseksi

Orkla tukee kansainvälistä kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada yritykset asettamaan ilmastotavoitteensa 1,5 asteen tavoitteen mukaisiksi.

29.11.2019

Orkla ja lukuisat muut kansainväliset yritykset seisovat YK:n Global Compact -kampanjan “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future” takana. Kampanjan tavoitteena on saada yritykset liikkeelle ilmastotavoitteiden kasvattamiseksi ennen 2.-13.12. Madridissa järjestettävää vuotuista YK:n Climate Change -konferenssia.

”Meidän on pikaisesti löydettävä ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja siihen liittyviin haasteisiin. Orkla on siksi asettanut tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet, ja kannamme oman vastuumme ilmastonlämpenemisen rajoittamisessa 1,5 asteeseen”, sanoo Orklan konsernijohtaja Jaan Ivar Semlitsch.

Kansainvälinen Science Based Targets initiative (SBTi) on vahvistanut Orklan ilmastotavoitteet, joita ovat kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 63 % vuoteen 2025 ja 77 % vuoteen 2040 mennessä.

”Yritykset ovat ratkaisevassa roolissa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Onkin inspiroivaa nähdä, miten monet yritykset tähtäävät rohkeasti yhä korkeammalle. Orkla on näyttänyt tässä esimerkkiä ja osoittanut, että 1,5 asteen mukaiset ilmastotavoitteet ovat mahdollisia”, UN Global Compact kommentoi.

Lue lisää “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future” -kampanjasta täältä.

Mitä Orkla tekee ilmaston hyväksi?

  • Kaikki Orkla-yritykset ja -tehtaat tekevät suunnitelmallisesti työtä energian ja veden kulutuksen sekä elintarvike- ja ruokajätteen vähentämiseksi sekä raaka-aineiden käytön optimoimiseksi.
  • Vastuulliset innovaatiot ovat korkealla Orklan agendalla. Näiden tuloksena on syntynyt kasvipohjaisia vaihtoehtoja lihalle sekä laaja valikoima tuotteita pienemmällä ympäristöjalanjäljellä.
  • Orkla on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 54 % viimeisen viiden vuoden aikana. Vähennys on absoluuttinen, sitä ei ole mukautettu kasvaneen liikevaihdon mukaan.
  • Kaikki Orklan käyttämä sähkö Euroopassa on uusiutuvaa. Omien Hydro Power -vesivoimaloidemme avulla tuotamme viisinkertaisesti enemmän uusiutuvaa sähköä kuin käytämme.
  • Dokumentoidaksemme uusiutuvan sähkön käyttöä, hankimme Guarantees of Origin -vahvistuksen omille vesivoimaloillemme.
  • Orkla ottaa vastuuta myös toimitusketjujen ympäristövaikutuksista asettamalla tavoitteita raaka-ainetuottajille. Tavoitteena on laskea välillisiä kasvihuonekaasupäästöjä noin 30 % vuoteen 2025 ja 77 % vuoteen 2040 mennessä.

Lisätietoja:

Katja Salminen, innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja, Orkla Suomi
katja.salminen@orkla.fi