Juustosnacks – sen salaista reseptiä on mahdoton jäljitellä!

Taffelin Juustosnacks on jo 1970-luvulta tuttu herkku, jonka suosion salaisuus ovat kevyt rakenne, mureus ja juuston täyteläinen maku.

Taffelin tehdas perustettiin vuonna 1969, ja pikkuhiljaa ahvenanmaalaisten vastustamattomat naposteltavat, kuten perunalastut ja Raffelit, valtasivat alaa suomalaisten herkutteluhetkissä. 1970-luvun puolivälissä markkinoille tulivat omaleimaiset Juustosnacksit, jotka vakiinnuttivat asemansa nopeasti.

1990-luvun lopulla Juustosnacksit saivat täydennystä sarjaansa, kun markkinoille tuli Juustosnacksin isoveli Jumbojuusto. Kyseessä on pekonin ja cheddarin makuinen naposteltava, mikä viehätti erityisesti miesväkeä.

2000-luvun puolella tarjontaan saapuivat myös Cheese ballsit, jotka kasvattivat Taffelin markkinaosuutta ja asemaa snacksien uranuurtajana Suomessa. Cheese ballsien jalostunut muoto olivat chilinmakuiset Fire ballsit, jotka näkivät päivänvalon 2000-luvun puolivälissä.

 

Tuttu maku vuodesta toiseen – resepti pysynyt salassa

 

Juustosnacksien tarkka resepti on tähän päivään saakka pysynyt visusti vain Taffelin tuotekehityskeittiön tiedossa, ja näin on todennäköisesti jatkossakin. Sen verran kuitenkin tiedetään, että rakastetun juustosuikeron pohjana on maissijauhojen ja juustoisen mausteliemen sekoitus. Näistä aineksista tehty massa ajetaan kovalla paineella valitun muotoisen suuttimen läpi, jonka jälkeen terä pätkii massan haluttuun pituuteen.

Teknologian kehittymisen myötä Juustosnacksien tasalaatuisuuteen on panostettu, eli nykyään kaikki snacksit saadaan valmistuksessa samanmuotoisiksi ja -kokoisiksi. Suurin ajan myötä tullut muutos kuitenkin on, että tuotetta myydään erikokoisissa pakkauksissa – aina minipusseista suuriin megapusseihin. Näin voit helpommin valita, minkä verran haluat herkutella.

 

Valttikorttina mureus ja täyteläinen cheddarjuuston maku

Juustosnacksien kevyt ja kuohkea rakenne sekä mureus ja täyteläinen cheddarjuuston maku tekevät siitä voittamattoman klassikon, jolla kansa haluaa herkutella vuodesta toiseen. Tarkkaan mietitty tasapaino maun ja tekstuurin välillä koukuttaa – kun alat popsia naksuja, huomaat käden hakeutuvan rapisevaan pussiin yhä uudestaan!

Kyselytutkimuksista selviää, että Juustosnacksit ovat valloittaneet erityisesti naisten sydämet. Kyseessä on kuitenkin todella universaali tuote, jonka luo palaavat niin lapset, teinit, keski-ikäiset kuin myös seniorit.

Vaikka maailma muuttuu, Taffelin Juustosnacksien suosio jatkaa kasvuaan, eikä loppua ole nähtävissä.