Espoo Cateringilla ihastuttiin kylmävalmistettavaan Oolannin perunamuusiin

Espoo Catering valmistaa päivittäin noin 80 000 maistuvaa ateriaa asiakasryhmilleen aina Espoon kaupungin koululaisista ja päiväkotilapsista hoivakotien ja senioripalvelujen asiakkaisiin. Ville Kivinen työskentelee Espoo Cateringilla tuotekehittäjänä, ja hänen toimenkuvaansa kuuluu reseptien kehittäminen koulujen ja päiväkotien aterioille. Oolannin kotimainen perunasoseaines valikoitui osaksi ruokalistaa erityisesti hyvän maun ja koostumuksen takia.

Oolannin kylmävalmistettava perunasose pääsi Espoo Cateringin tuotantoon vuoden 2020 alussa, lyhyen testijakson jälkeen. Ville Kivisen mukaan testissä pidettiin erityisesti tuotteen yksinkertaisuudesta – muusi ei sisällä muuta kuin perunaa, ja mikä tärkeintä, se myös maistuu perunalle.

”Maun lisäksi hyvä puoli on perunasoseaineksen irtonainen ja raemainen rakenne, mikä tekee siitä helposti sekoitettavaa. Oolannin muusia on mahdollista tarjota ruokalistalla useasti”, Kivinen kertoo.

Oolannin perunamuusia tarjotaan Espoon kouluissa ja päiväkodeissa tällä hetkellä kaksi kertaa 6 viikon aikana. Kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaan muusiin sisältyy keittiössä monia etuja.

”Kylmävalmistus nopeuttaa muusin valmistusta ja säästää valmistuksessa kuluvaa energiaa. Myös hävikin torjunnassa kylmävalmistus toimii hyvin, koska voimme kuumentaa muusia menekin mukaan”, Kivinen sanoo.

Entä kuinka itse kylmävalmistusmenetelmä toimii?

”Sekoitamme kohmeiseen perunasoseainekseen suolan, kylmäsakeutuvan tärkkelyksen, nesteen ja annostelemme muusin vuokiin. Tarjoilupäivänä riittää kypsennys uunissa. Lopputuloksena saamme ympäri vuoden tasalaatuista muusia, jossa on oikea perunamuusin maku”, Kivinen kertoo.