Anamman pyörykät ja prinssinakit otettu hyvin vastaan osana Helsingin kaupungin kasvisruokavaliota

Helsingin kaupungin päiväkodeissa, kouluissa ja hoitoalan toimipaikoissa on tänä keväänä maisteltu Anamman sekä kasvispyöryköitä että uusia prinssinakkeja. Vastaanotto on ollut positiivista.

Helsingin kaupungin päiväkodeissa, kouluissa jahoitoalan toimipaikoissa on tänä keväänä maisteltu Anamman sekä kasvispyöryköitä että uusia prinssinakkeja. Vastaanotto on ollut positiivista.

Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Ruokapalvelujen kehitys-tiimi kehittää ja suunnittelee ruokalistoja yli 100 000 päivittäiseen ruokahetkeen.

Tänä keväänä Anamman kasvispyörykät on otettu osaksi teemaviikon ruokalistaa ja prinssinakit osaksi vappubrunssia.

”Kasvis ja vegaaniruoka kiinnostaa asiakkaita ja olemme palvelukeskuksen puolelta panostaneet kasvisruokiin ja –resepteihin” kertoo Teemu Männikkö joka vastaa palvelukeskuksen resepti- ja tuotekehityksestä.

Kouluilla kasvisruoka on vapaasti otettavissa, jolloin sen voivat kaikki ruokailijat valita.

”Haluamme kannustaa lapsia ja nuoria kokeilemaan kasvisruokaa, siksi olisi erityisen tärkeää, että se löytyisi helposti valittavana vaihtoehtona,” jatkaa Männikkö. Maku on tietenkin kaiken keskiössä.

”Saamme paljon arvokasta palautetta asiakkailta. Käytämme palautetta ruokalistoja suunniteltaessa,” kertoo päiväkotien ruokalistasuunnittelusta vastaava Katriina Bernoulli.

Miksi juuri Anamman tuotteet valikoituivat osaksi Helsingin kaupungin ruokalistaa?

”Tärkein tekijä oli Anamma-kasvispyörykän hyvä maku. Lisäksi se oli sopivan pieni myös lasten suuhun ja pyörykän rakenne oli hyvä” sanoo Mia Marjomäki, joka vastaa raaka-aineiden hankinnasta ja saatavuuden koordinoimisesta.

Anamman kasvispyöryköita tarjoiltiin tomaattikastikkeessa osana Italia-teemaviikkoa ja teemaviikon jälkeen pyörykkäkastiketta toivottiin osaksi pysyvää ruokalistaa. Sekä Männikkö, Bernoulli ja Marjomäki ovat todella tyytyväisiä palautteeseen.

Seuraava Anamma-kokeilu tapahtui vappuna, kun soijapohjaista prinssinakkia tarjoiltiin osana koulujen ja päiväkotien vappulounasta.

”Soijanakit olivat tarjolla kaikille ruokailijoille. Anamma-nakit ovat erinomainen vaihtoehto koska ne soveltuvat sekä kasvissyöjille että vegaaneille. Lisäksi Anamman nakissa ehdoton valtti oli, että se oli hyvän makuinen. Prinssinakkia tullaan käyttämään myös tulevaisuudessa, esimerkiksi vegaanisen nakkikastikkeen pohjana”, Bernoulli, Marjomäki ja Männikkö kertovat.

Kaikki kolme katsovat, että tulevaisuudessa nk. flexaajien määrä saattaa kasvaa ja lihansyönti mahdollisesti vähenee.

”Kasvisruuat ovat nykyään todella maukkaita ja raaka-aineita on helpompi käyttää. Lisäksi vaihtoehtojen määrä kasvaa koko ajan”, kaikki kolme tokaisevat yhteen ääneen.

Kuva: Katriina Bernoulli, Mia Marjomäki ja Teemu Männikkö toivovat lisää kasvisruokakokeiluja kaupungin koululaisille ja päiväkotilaisille.